Dnes vám prinášame najaktuálnejšie trendy pánskej módy podľa počtu ich vyhľadávania na populárnej sociálnej sieti.

Pinterest je bezplatná sociálna sieť, ktorej obsah tvoria jej užívatelia zdieľaním obrázkov a krátkych videí nájdených na internete. Každý používateľ si môže vytvoriť vlastnú nástenku (anglicky board), kde virtuálne zakladá kontext podľa témy. Vypichnuté obrázky uvádzajú aj originálny zdroj a uľahčujú vyhľadávanie. Pokiaľ sa vám výber daného užívateľa páči, môžete jeho nástenku sledovať. Počas prehliadania Pinterestu tak v okamihu získate vizuálny prehľad všetkého, čo je práve trendy a púta pozornosť. Medzi najvyhľadávanejšie témy patrí jedlo a recepty, interiérový dizajn a móda.

Od vzniku v januári 2010 komunita Pinterestu narástla na vyše 250 miliónov aktívnych užívateľov, čo je slušné číslo. Dnes sme pre vás vybrali osem pánskych trendov, ktoré táto komunita vyhľadáva v roku 2019.  

Spraté svetlé džínsy

Denim je v móde každú sezónu. Tohto roku v popularite nevedia tmavá klasika, ale svetlejšia spratá verzia džínsov. Ich vyhľadávanie na Pintereste zaznamenalo nárast o 70 percent. Dobrá správa – takzvané spraté džínsy sú rovnako univerzálne, ako pôvodný tmavý model.  

Všetko menčester

Menčestrové bundy, nohavice, vesty alebo saká. Tento materiál, ktorý si pravdepodobne pamätáte z detstva, je späť v móde. Svedčí o tom fakt, že vyhľadávanie menčestrového oblečenia na Pintereste vzrástlo o 507 percent. Práve teraz je ten správny čas oprášiť staré kúsky, zamieriť na burzu oblečenia alebo do obchodu s vintage tematikou.

Kárované nohavice

Kárované nohavice sú unikátny spôsob, ako oživiť fádny šatník a každý outfit. Minimalizmus je momentálne v móde na ústupe a prenecháva priestor kreativite. S 267 percentným nárastom vyhľadávania outfitov s károvanými nohavicami je len na vás, či zvolíte nenápadnejšie farby alebo odvážnu kombináciu červenej, žltej a zelenej.

Šatky a šály

Vyhľadávanie šatiek a šálov na Pintereste zaznamenalo 29  percentný nárast, nepodceňte tento praktický a neskutočne trendy kúsok ani vy. Šatky sa momentálne považujú za unisex kúsok, zamieriť poň preto môžete aj do šatníka svojej partnerky. Samozrejme, len v prípade, ak vám to dovolí.

Pánska ľadvinka

Prehodená krížom cez rameno, pánska ľadvinka už niekoľko sezón kraľuje pánskej móde, o čom svedčí 1 184 percentný nárast vo vyhľadávaní obrázkov s týmto kúskom na Pintereste. A my máme silný pocit, že sa stane stálicou na niekoľko sezón dopredu.

Vintage hodinky

Vintage hodinky zaznamenali 98-percentný nárast vo vyhľadávaní a nech už zvolíte akúkoľvek značku a prevedenie, budete in.

Odhalené členky

Pozor páni, tento trend má svoj oficiálny názov - mankles, z anglického man (muž) a ankles (členky). Začiatkom roka bolo ešte otázne, či sa trend kratších nohavíc a odhalených členokv ujme v pánskej móde rovnako, ako v dámskej. So 671-percentným nárastom vo vyhľadávaní inšpirácie, ako ho nosiť už niet o čom pochybovať – najvyšší čas vyhrnúť si nohavice.

Trojštvrťové ponožky

Doba, kedy boli prijateľné len oblekové ponožky a „neviditeľné“ ponožky na akúkoľvek inú príležitosť trvala príliš dlho. O to radostnejšie vítame fakt, že trojštvrťové pánske ponožky zaznamenali 266-percentný nárast vo vyhľadávaní. Top trend – zlaďte si farebne ponožky k topánkam.

Ktorý z našich dnešných trendov vás zaujal najviac? Napíšte nám do diskusie. A taktiež nás nezabudnite sledovať na Pintereste.