Značka Outland Denim vo svojej fabrike v Kambodži trénuje a zamestnáva obete sexuálneho zneužívania a vykorisťovania. Dnes vám prinášame jej príbeh, od zrodu myšlienky až po úspešnú realizáciu v praxi.

Obchod s ľuďmi dosahuje odhadom hrozivých 150 miliárd dolárov ročne a obchodovanie s ľuďmi za účelom sexuálneho vykorisťovania až 99 miliárd. A niektorí sa nehodlajú len prizerať. Po pozretí filmu Taken, ktorý sa zaoberá témou obchodovania s ľuďmi a po následnej návšteve Ázie zostal James Bartle v šoku. Podľa vlastných slov zmenil bývalého motokrosového pretekára a zvárača pohľad na len 12-ročné dievčatá stojace pred klubom ponúkajúc sexuálne služby.

„Predstavil som si jednu z mojich neterí v takejto situácií. A to ma zlomilo.“

James sa rozhodol konať a založil značku Outland so sídlom v Austrálii a výrobnou linkou v Kambodži, kde obetiam sexuálneho zneužívania a nútených prác poskytuje dvojročný platený tréning a následné zamestnanie. Outland vyrába džínsy prémiovej kvality – cena za pánske rifle začína od 160 dolárov za kus a 10 percent zo zisku putuje naspäť do tréningového a vzdelávacieho centra.  

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Outland Denim (@outlanddenim),

Obeťami sexuálneho zneužívania sú najčastejšie mladé dievčatá a ženy bez pracovných možností. Na svojej internetovej stránke hrdo uvádza, že poznajú po mene každú jednu krajčírku, ktorá dostáva adekvátny plat a vzdelanie, aby sa takejto budúcnosti vyhla.

 „Ony sú dôvodom, prečo robíme to, čo robíme,“

pokračuje ďalej úvod ku značke Outland.

Prečo práve džínsy?

„Celý život som nosil džínsy. Keď sa rozhodnete niečo vyrábať, prečo nie práve ten najbežnejší kúsok vášho šatníka? Džínsy nie sú na jednorazové použitie, nechávate si ich roky,“ vysvetľuje James Bartle.

Zakúpením páru nohavíc Outland pomôžete nielen ľuďom v krajinách tretieho sveta v boji proti chudobe a vykorisťovaniu, ale tiež spravíte dobrú vec pre životné prostredie. Na výrobu nohavíc používa Outland organickú bavlnu od etickej značky Bossa, ktorá spotrebuje až o 91 percent menej vody ako bežná bavlna.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Outland Denim (@outlanddenim),

Outland v boji za lepšie životné prostredie a pracovné podmienky uprednostňuje prírodné farbivá, ktoré neznečisťujú prírodu a sú zdravotne nezávadné pre zamestnancov fabriky a ľudí žijúcich v jej blízkosti. Výrobnú halu poháňa generátor ocenený Greenpeace a nezabudlo sa ani na detaily ako zips, nite a gombíky, ktorých dodávatelia znižujú negatívny dopad výroby na životné prostredie a pomáhajú komunitám v Bangladéši a na Srí Lanke.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Outland Denim (@outlanddenim),

Džínsy Outland sa k zákazníkom dostanú v balení vyrobenom zo 100 percentného recyklovaného materiálu doručovateľskou službou, ktorá je šetrná k životnému prostrediu.

Outland Denim neustále expanduje a podporuje čoraz väčší počet ľudí, ktorých príbehy zdieľa aj na svojich sociálnych sieťach. A svojim zákazníkom dáva viac, ako len perfektne ušité nohavice najlepšej kvality – dáva im možnosť priamo pomáhať a dobrý pocit, že ako obyvatelia privilegovanej časti populácie nezabúdajú ani na tých v núdzi.

Spoločnosť Adidas navrhla stopercentne recyklovateľné tenisky

Adidas opäť posilňuje svoje odhodlanie a záväzok bojovať s plastovým odpadom. Prináša 100% recyklovateľnú bežeckú obuv!

Zdroj: Outland Denim