Severokórejské Odevné výskumné stredisko po rozkaze vodcu Kim Čong-una prišlo s novou kolekciou módy. Hitom dámskej sekcie sú vysoké podpätky, pre mužov bola navrhnutá špeciálna bunda, ktorá je vraj jedlá. Niektoré dámske kúsky silno pripomínajú modely od Chanelu, kabelky sú zase lacnými napodobeninami značky Gucci.

Niekoľkostránkové katalógy na výzvu ministerstva potravín a každodenných nutností zostavilo Odevné výskumné stredisko, do ktorého tovární často na kontroly jazdí aj Kim Čong-un. Nová kolekcia obsahuje tiež outdoorové oblečenie vhodné na "plachtenie, horolezectvo alebo prieskumníctvo". Niektoré odevy sú vraj dokonca vyrobené z jedlého materiálu.

Bundy proti chladu i hladu

"V látkach nájdete stopy proteínov, aminokyselín, ovocných štiav, horčíka, železa a vápnika. V prípade ohrozenia hladomorom sa takéto bundy dajú aj zjesť," vysvetľuje katalóg. Ďalšou zvláštnosťou novej kolekcie je "chytré oblečenie". Niektoré košele a bundy obsahujú technológie schopné monitorovať stav ľudského tela.

Veľká pozornosť je venovaná ženskej móde. Modely sú plné farieb a modernejších strihov, novinkou sú lodičky s vysokými podpätkami. Štýl reflektuje kúsky, v ktorých sa na verejnosti objavila Kimova manželka Ri Soul-ču. Severokórejčania tak vlastne okopírovali Chanel a Gucciho, značky, ktorá má Ri veľmi rada.

Móda pripomína 90. roky

Hoci je to pre módu v KĽDR krok dopredu, stále to nie je krok do súčasnosti. "Väčšina tých modelov je dosť retro. Pripomínajú čínsku módu v 90. rokoch," uviedol Alek Sigley, zakladateľ spoločnosti Tongil Tours zaisťujúci vzdelávacie cesty po KĽDR. "Pre Severokórejčanov je to ale supermoderné a trendové," dodal Sigley.

Najvtipnejšia pánska ľadvinka je už v predaji!

Najprv to znelo ako dobrý žart, tentokrát si ale môžete unikátnu pánsku ľadvinku v podobe pivného brucha skutočne zakúpiť. Práca dizajnéra Alberta Pukiesa rozosmeje všetkých...

Zdroj: CNC