V dnešnej dobe nie je žiadny problém zaobstarať si tetovanie. Na plážach a festivaloch sa zdá, že ich už má takmer každý. Ak sa chcete tiež zaradiť do tohto pestrofarebného davu, mali by ste mať na pamäti zopár vecí.

1. Dobre si premyslite vzor!

Či už ide o nápis alebo ornament, pamätajte, že po pár rokoch nemusí vyzerať klišé „Len Boh ma môže súdiť“ rovnako dobre, ako, keď ste si ho nechali vytetovať. Ani japonské a čínske znaky už nie sú in. Odhliadnuc od toho, že nemusíte poznať ich skutočný význam. Vyvarujte sa tiež tribal vzorom, boli zaujímavé pred 30 rokmi.

2. Starostlivo si vyberajte tatéra

Pýtajte sa svojich známych, na ktorých sa vám páči ich tetovanie. Každý umelec má svoj štýl, v ktorom je šikovný, ale nie je isté, že je vo všetkých rovnako dobrý. Ak si chcete vytetovať, napríklad, portrét svojho dieťaťa, pozrite si jeho predchádzajúce práce, aby ste to neskôr neoľutovali. Výborne pri výbere poslúži Instagram, kde štúdiá radi prezentujú svoje práce.

3. Hydratujte!

Asi toho už máte po krk, že vám to všetci prízvukujú, ale aj pri tetovaní je dôležité, aby vaša pokožka nebola vysušená, pretože v nej ostáva menej tetovacej farby.

Zdroj: Unsplash

4. Nemrvte sa!

Je jasné, že precíznejšia práca dlhšie trvá, ale skúste čo najmenej dráždiť svojho tatéra neustálym hýbaním a mrvením sa, aby sa mohol, čo najviac sústrediť. Ak už nebudete vládať, oznámte mu vopred, že si chcete dať prestávku.

5. Neľutujte peniaze!

Priznajme si, tetovanie nie je životná potreba. Pripravte sa, že kvalitné štúdio si za prácu známeho umelca neváha vypýtať slušnú sumu. Myslite na to, že v lepšom prípade ho budete mať na sebe až do konca života, preto je kvalita to najdôležitejšie. A za tú sa platí.

6. Riaďte sa pokynmi!

Ak chcete, aby bol váš vzor, čo najkvalitnejší a nedostali náhodou infekciu, riaďte sa pokynmi tatéra. Množstvo štúdií má už dnes predtlačený zoznam pokynov, ktorými by ste sa mali riadiť. Doba hojenia trvá v niektorých prípadoch zhruba dva týždne, čo je dosť dlhá doba na to, aby ste presne vedeli, čoho sa vyvarovať.

Zdroj: Unsplash

7. Krk, tvár, hánky

Ak nepracujete v niektorom z kreatívnejších odvetví, tetujte si len miesta, ktoré sa v prípade potreby dajú zakryť oblečením. Nepotrebujete byť predsa hendikepovaný svojím výzorom a, samozrejme, ani donekonečna počúvať o tejto téme.

8. Vyvarujte sa citlivých miest

Môžete byť tvrdý ako chcete, ak ide o vaše prvé tetovanie, je dobré sa vyhýbať príliš citlivým miestam. Zabudnite na intímne miesta, chodidlá a podobné.

9. Iba triezvo!

Aj keď vo filmoch je to celkom zábavné, keď si hlavný hrdina nechá pod vplyvom urobiť tetovanie, verte tomu, že to tak nie je.

10. Robte to pre seba, nie pre druhých

Tetovanie je dlhodobá záležitosť, opýtajte sa kohokoľvek, kto si ho laserom pokúšal odstrániť, nebude vám to odporúčať. Dobrá správa je, že máte kopec času a rozhodnete sa pre neho vtedy, keď uznáte za vhodné. Je to vaša voľba a nenechajte si do toho rozprávať druhými. Či už vás budú chcieť nahovoriť, alebo naopak odhovoriť.

Dwayne Johnson si nechal konečne dokončiť tetovanie

Pred pár mesiacmi Johnson vyhlásil, že začal pracovať na prekrytí svojho vytetovaného býka. Teraz na ňom ladia posledné detaily, takže ho môžeme považovať za hotové.