Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Jedinečné pánske šperky pre všetkých morských vlkov
Zdielať na
Life

Jedinečné pánske šperky pre všetkých morských vlkov

Zdroj: Blocks and Colours

Teraz by mali zbystriť pozornosť všetci bukanieri, filibustieri a korzári. Partia Blocks and Colours prichádza so špeciálnou edíciou šperkov pre všetkých morských vlkov a pirátov na mori aj pevnine.

Bukanieri vplávali na hladinu Karibiku v druhej polovici 17. storočia a zostali tam ďalších sto rokov. Boli to utečenci z kolónií, čiže nezávislí námorníci, ktorí nemali čo stratiť.

Filibustieri boli slobodní lupiči, ktorých bolo možné si najať. Samotný termín pochádza zo španielčiny, ktorým sa označovali pirátov, ktorí prepadávali španielske kolónie a lode v Karibskom mori. Jedným z najznámejších bol sir Francis Drake, ktorý v roku 1573 vyplienil Nombre de Dios.  

Šľachtou medzi pirátmi boli korzári, ktorí mali oficiálne povolenie od vlády svojej krajiny k prepadávaniu a lúpeniu lodí protivníka. O korisť sa delili určitým dielom s vystavovateľom tohto povolenia, teda so svojou vládou.

Títo všetci sa plavili pod vlajkou Jolly Roger, čo bolo anglické označenie pre vlajky identifikujúce pirátske lode so zámerom zaútočiť. Tradičné vyobrazenie vlajky, s ktorou sa dnes bežne tento termín spája sú lebka a skrížené kosti na čiernom pozadí.

​A práve tie sú ústredným motívom kolekcie strieborných šperkov partičky Blocks and Colours zo severoamerickej hranice. Ich dizajn navrhli v kanadskom Toronte a ručne ich vyrábajú tí najznámejší zlatníci z Bali. Je z čoho vyberať.