Pre niekoho stresujúce, pre iných najkrajšie obdobie v roku. Pre nás jednoznačne príležitosť na ďalší tematický článok – páni, nech sa páči, tie najlepšie vianočné outfity, nech už ich strávite kdekoľvek!

Či už patríte k mužom, ktorí si pesničku Last Christmas od skupiny Wham! pospevujú už od konca októbra, alebo sa opäť snažíte tváriť, že sa vás vianočná atmosféra a veselá nálada netýkajú, všetci máme pred sebou týždne osláv, dobrého jedla a dní pracovného voľna.

S počtom firemných večierkov, rodinných návštev a posedení s priateľmi je december naozaj slávnostným mesiacom a špeciálnu pozornosť by ste mali venovať aj svojmu výzoru. Ľudia sú sociálne bytosti a dobrá nálada je nákazlivá, ak sa teda rozhodnete poňať vianočného ducha útokom a z internetu si objednáte oblek Santa Klausa, alebo len decentne oživíte sako červenou vreckovkou, všetky formy vzdania holdu Vianociam budú okolím pozitívne ocenené. Poďme na to!

Sviatky na horách

Povinná výbava každého, kto sa rozhodne stráviť sviatky v obklopení prírody, je sveter s vianočným či zimným motívom. Sviatočný sveter je proste klasika, na horách vás nielen zahreje, ale ušetrí vám aj miesto v kufri plnom lyžiarskeho vybavenia, keďže skvelo vynikne aj s lyžiarskymi nohavicami v apres ski bare ako aj so slušnými nohavicami počas vianočnej večere. Najdôležitejšie pri jeho výbere bude preto kvalitný materiál. Vzor necháme na vás, vyhnite sa ale motívom, ktoré Vianoce zosmiešňujú.

Zdroj: Imgur

​Štýlový presun po meste

V zime sa každý ponáhľa niekam do tepla, pričom ostáva málo času na všímanie si toho, čo majú ľudia okolo vás oblečené. Aby ste aj v takomto zhone zaujali, vyzbrojte sa proti zime rukavicami, čiapkou a šálom vo vianočných farbách. Červená či zelené káro alebo modrá so snehovými vločkami. Zabudnite na fádne farby a jednotvárnosť a zanechajte v dave ľudí originálnu stopu.

Formálny večierok

Pokiaľ pracujete pre väčšiu firmu, ktorá sa rozhodla zorganizovať pre svojich zamestnancov či klientov formálny večierok, oblek bude tou správnou voľbou. Oživte ho v tento slávnostný čas kravatou, motýlikom, manžetovými gombíkmi alebo ponožkami s vianočným vzorom a nezabúdajte, že nemusí byť len čierny- experimentujte s bielou, zelenou a červenou. Hitom sezóny je zamat a akékoľvek zamatové sako pritiahne pozornosť na jeho nositeľa a ukáže, že ste si na svojom výzore naozaj dali záležať. Kombinácia zamatu a kára? Štýl par excellance!  

Zdroj: Imgur

​Uvoľnená vianočná párty alebo návšteva

Večierky a posedenia v uvoľnenom duchu patria k našim najobľúbenejším a sú tou najvhodnejšou (ak nie jedinou) príležitosťou na predvedenie vášho svetra so snehuliakom, ktorému svieti nos, čiapkou so sobími parohami či elfskými ušami, alebo vlneným oblekom s výrazným vianočným vzorom. Z predbiehania sa, kto na sebe vianočnú tematiku predvedie najlepšie, sa môže časom stať zábavná tradícia a tie má predsa každý rád.

Vianočný outfit bez vianočných motívov

Nie ste fanúšikom klasických vianočných vzorov, ale predsa chcete okoliu ukázať, že „ste s nimi“ a sviatočný čas si naozaj užívate? Stavte na oblečenie v prírodných farbách s poľovníckymi prvkami, pričom hnedá, zelená, decentné káro a tvídový materiál budú vašimi spojencami. Aby ste dodali svojmu oblečeniu sviatočného ducha, nezabúdajte na detaily – čo by ste povedali napríklad na kovovú brošňu v tvare jeleňa, ktorá vám dodá eleganciu anglického šľachtica? Za nás v redakcii je to jednoznačne áno!

Pozrite si galériu

Poradňa džentlmena: Oblečte sa do zamatu

Ak by sme chceli našej módnej rubrike dodať na dramatickosti, nazvali by sme dnešný článok zamatová revolúcia. Čítajte ďalej, pokiaľ sa chcete dozvedieť viac o horúcom trende, ktorý z vás spraví najštýlovejšieho muža konca roka.