Na našich stránkach sa pravidelne venujeme najnovším trendom pánskej módy a dávame rady ohľadom správneho stajlingu. V dnešnom článku pristúpime k tejto téme z opačného konca a ukážeme si zoznam vecí, ktoré by ste nosiť nemali.

Už sme sa niekoľkokrát vyjadrili, že v dnešnej dobe je móda tak rozmanitá a benevolentná, že vám môže prejsť prakticky akákoľvek kombinácia farieb a materiálov, pokiaľ sa vy cítite pohodlne a vystihuje váš osobitý štýl. Na druhej strane je celá škála vecí, ktoré robiť môžete, ale radšej by ste nemali. A do tejto kategórie spadá nasledujúci zoznam oblečenia, ktorý vám na atraktívnosti a bezchybnom imidži jednoducho nepridá.  

Pritesné tričká

Od istého veku nám všetkým pribúdajú nechcené kilá, ale snažiť sa túto situáciu vyriešiť obtiahnutým tričkom a dúfať, že bude fungovať rovnako ako dámsky korzet je prinajmenšom naivné. Aby vás vaše obľúbené tričká posledných dvoch desaťročí zbytočne nepokúšali, zbavte sa ich nadobro a investujte do kvalitne ušitých tričiek a košieľ, v ktorých sa nebudete báť nadýchnuť.  

Čierna spoločenská košeľa

Kvalitná čierna košeľa bez vyblednutých škvŕn hlavne v oblasti goliera a rukávov je klasikou. Kombinujte ju ale s chino nohavicami alebo džínsami na štýl smart-casual, nikdy nie s čiernymi spoločenskými nohavicami. Táto nešťastná kombinácia nezlomí žiadne ženské srdce, naopak vás dámy prehliadnu alebo si u vás budú snažiť objednať drink, prípadne dať zahrať pesničku na želanie.

Lacné imitácie kožených búnd  

Teraz nemáme na mysli kvalitnú vegánsku alternatívu kože, ale lacno vyzerajúce bundy vyrobené z polyuretánu. Pokiaľ si myslíte, že ste jej kúpou ušetrili, lebo vyzerá „na nerozoznanie od pravej“ tak vám odhalíme krutú pravdu - nevyzerá a nikdy nevyzerala.  

Pridlhé nohavice

Nech už je aktuálne v móde akýkoľvek typ nohavíc, dbajte na ich dĺžku. Vaše nohavice by mali siahať maximálne po vrchný rad šnúrok na topánkach. Pre záhyby prebytočnej látky zakrývajúce topánky neexistuje ospravedlnenie.

Lesklé oblečenie

Naleštené topánky, kovové doplnky a reflexné slnečné okuliare sú to jediné, čo by sa na vás malo lesknúť. Lesknúce sa tričká, nebodaj celý oblek, budú pôsobiť lacno aj v prípade, že vás ich kúpa stála polovicu výplaty.

Priveľký výstrih na tričku

Pokiaľ patríte k mužom, ktorý sa v tričku s priveľkým véčkovým výstrihom necítia pohodlne, ste v tej správnej skupine. Ženy z princípu považujú takýchto mužov za namyslených sukničkárov a zvyšok populácie o výhľad na vašu odhalenú hruď nestojí.

Šnúrky namiesto kravát

Matne si spomíname na trend úzkych kravát a na fakt, že sa v móde dlho neudržal. Priúzke kravaty sa nehodia k obleku, ktorý je navrhnutý tak, aby vyzdvihol našu mužnosť a profesionalitu. Pokiaľ nechcete vzbudiť dojem chalana, ktorý ešte nezmaturoval, zbavte sa všetkých šnúrok a nahraďte ich poriadnou kravatou. A to hneď. 

Akékoľvek nekvalitné topánky a doplnky

Hovorí sa, že charakter muža spoznáte podľa jeho topánok. My pridávame: a doplnkov. Práve nekvalitné topánky a lacné doplnky môžu pokaziť celý stajling a vzbudiť dojem niekoho, kto sa o svoj výzor vôbec nezaujíma. Investíciou do kvalitných topánok a doplnkov len získate - aj lacné tričko a jednoduché džínsy pri nich budú vyzerať ako z módneho časopisu.

Optický tuning pre štíhlych mužov

Trápi vás vaša príliš štíhla postava? Už viac nemusí, máme pre vás zopár tipov ako ju opticky skresliť tak, aby to nebolo nápadné.