Sviatok všetkcýh barberov sa blíži, nebudú chýbať ani zvučné mená.

Už 6.10. sa v rámci najväčšej výstavy na Slovensku - Interbeauty predstaví 2. ročník súťaže SK/CZ Barber Battle. 

Viac ako stovka hairstylistov si zmeria sily v rôznych kategóriách, ktoré budú hodnotiť legendárne barber mená a okrem toho, že zasadnú do porotcovského kresla, ponúknu nasledujúci deň exkluzívny workshop pre všetkých, ktorí sa chcú v tomto odbore zdokonaliť.

Zdroj: Barber Battle

​Za posledné štyri roky sa toto ľudové remeslo teší veľkej obľube nielen medzi mladými, ktorí sa o svoju vizáž príkladne starajú, ale aj medzi pánmi.

Za prvým ročníkom stála komunita holičov z MMG Freedom Barbers, ktorí presne pred štyrmi rokmi rozpútali na Slovensku holičský ošiaľ. 

Zdroj: Barber Batlle

“Myšlienka usporiadať súťaž pre všetkých, ktorí toto remeslo zbožňujú vznikla zároveň s naším prvým holičstvom. Trh sa prirodzene vyvíja a za posledný rok vznikla slušná konkurencia barber shopov, preto chceme dať možnosť všetkým, ktorí sa cítia na to, aby dokázali svoje zručnosti a vybojovali si prvenstvo v tomto odbore. A aby to bolo naozaj spravodlivé, ja a môj spoločník sa podieľame na tejto súťaži len ako organizátori ,” hovorí Maroš Ihnát, jeden zo zakladateľov známeho holičstva a organizátor druhého ročníka SK/CZ Barber Battle.

Už v sobotu sa predvedie stovka súťažiacich pred odbornou porotou v piatich kategóriách. Ceny, ktoré si odnesie víťaz každej kategórie budú v podobe nového Mercedesu A na víkend, víkendu v rakúskych Alpách v hoteli Kempinski, špičkových holiacich strojčekov značky Wahl a finančnej výhry vo výške 2 500 eur.

Zdroj: Barber Battle

​Celým program bude moderovať hypeman Osťo a o hudobný sprievod sa postará Grimaso, dvorný DJ Majka Spirita. Víťazné ocenenia odovzdá známy raper Rytmus.

“Po Separovi je mojim ďalším významným klientom a kamarátom, ktorý ostáva verný mojim nožniciam, vždy keď sa vieme časovo zladiť. Vážim si ho ako človeka, aj ako umelca. Som nesmierne rád, že tento rok to bude práve Rytmus, ktorý odovzdá zlatú sošku najlepším holičom na slovenskom a českom trhu,“ dodáva Maroš Ihnát.

Zdroj: Barber Battle