Trápi vás vaša príliš štíhla postava? Už viac nemusí, máme pre vás zopár tipov ako ju opticky skresliť tak, aby to nebolo nápadné.

Dôležitá je veľkosť

Jednou z častých chýb mužov so štíhlou postavou je nosiť väčšie veľkosti, aby boli vizuálne väčší. Táto kompenzačná stratégia je jednak kontraproduktívna, na druhej strane zbytočná, pretože na štíhlych chlapov sa najlepšie šijú odevy na mieru a bola by škoda túto výhodu nevyužiť. A dobre vieme, že oblečenie šité na mieru, vytvára dojem dobre oblečeného, sebavedomého človeka, bez ohľadu na jeho postavu.

Pruhované oblečenie

Môžeme sa pohrať aj s farbami a tvarmi, pomocnú ruku nám podá veda. Zdá sa, že na rozdiel od tradičných módnych rád vás vertikálne pruhované odevy spravia väčším - aspoň podľa nedávneho výskumu.

Zdroj: Flickr

​Vyskúšajte si pruhované košele, tričká, blejzre, saká a nohavice. Pri oblečení so vzormi nezabúdajte na to, že vzory by nemali byť rušivo veľké ani príliš malé – najlepšia je zlatá stredná cesta.

Matematika v holičstve

Váš účes dokáže za stotinu sekundy zruinovať celý váš starostlivo vyberaný outfit. Samozrejme, ak to pripustíte. Jedným zo základov perfektného vzhľadu a dokonalej starostlivosti je účes. Keďže v našom prípade ide skôr o hranatejšiu tvár, stojí za to požiadať holiča, aby vám ostrihal vlasy spôsobom, ktorý zvýrazní vaše lícne kosti a výrazné črty tváre. Nemal by to byť pre neho žiadny problém a pomôže to vašej celkovej vizáži.

Zdroj: Unsplash

​Móda na vašej strane

Módny priemysel uprednostňuje štíhle postavy. Samozrejme, nie je to správny smer, ale ak už existuje, stojí za to ho využiť. Rozhodne nebudete mať pri skúšaní odevov pocit, akoby ich vyrábali na mimozemšťanov. Aj nové strihy vám budú pravdepodobne lepšie sedieť. Faktom zostáva, že dobrým strihom môžete najlepšie korigovať nerovnomernosti svojej postavy. Využite tieto poznatky, aby ste dobre vyzerali a spestrili si svoj šatník.

Ako si správne vybrať spodnú bielizeň podľa typu postavy

Dnes vám prinášame užitočné rady, ako si vybrať tie správne trenírky podľa vášho typu postavy, aby ste sa cítili rovnako pohodlne ako aj štýlovo.