Hovorí sa, že najlepšie veci zrejú vekom. Napríklad víno, whisky, alebo výrobky z kože. Dnes vám prinášame osem módnych kúskov a doplnkov, do ktorých sa oplatí investovať, lebo s vami prežijú doslova roky.

Dnešné módne trendy sa menia rýchlejšie, ako kedykoľvek predtým. Najmä pre mladšiu generáciu sa niektoré oblečenie stáva doslova jednorazovou záležitosťou pri snahe neustále „držať krok.“ Súhlasíme, že takýto prístup k oblečeniu môže byť zábavou, vyžaduje si ale veľa času a financií a diskutabilná je aj jeho ekologická stránka. Preto sme pre vás zostavili zoznam ôsmych vecí a doplnkov, ktoré sú nadčasové a dajú sa jednoducho kombinovať. Čo je na našom zozname najlepšie je fakt, že tieto kúsky budú vekom vyzerať lepšie a lepšie. Presne, ako vy.

Kožená bunda

Kožená bunda sa nosením pretvorí doslova na druhú kožu. Vytvoria sa na nej záhyby na tých správnych miestach, koža zmäkne a stane sa viac pohodlnou. Príťažlivý neostane len jej nový tvar, ale aj vekom meniaca sa farba. Stavte na čiernu alebo hnedú klasiku a nezabudnite sa o ňu starať patrične starať. Bundu skladujte zavesenú a na jej čistenie používajte len profesionálne výrobky, prípadne túto prácu prenechajte odborníkom.

Zdroj: Flickr

​Nohavice zo surovej džínsoviny

Prívlastok „raw“ čiže „surové“ ste pravdepodobne v súvislosti s rifľovinou už zaregistrovali. Čo to ale znamená? Surová džínsovina je látka, ktorá nebola počas výrobného procesu premytá. Farbivo tak ostáva hlboko v tkanine a výsledkom je indigová modrá. Výhody džínsov z takéhoto materiálu je ich pružnosť, skvele sa prispôsobia telu a takisto sa nosením zmení na istých miestach ich farba. Najlepšie je to viditeľné až po rokoch, džínsové vrásky spôsobené nosením sú jedinečné pre každého majiteľa takýchto nohavíc.

Zdroj: Flickr

​Plátené tenisky

Takýto pár tenisiek už pravdepodobne niekoľko rokov vlastníte. Na rozdiel od módnych dizajnérskych kúskov nie sú žiarivo biele, ale majú osobité kúzlo, ktoré sa nedá nahradiť. Stavte na známe značky ako sú Converse alebo Vans, ich farba časom vybledne, ale pokiaľ nezničíte ich podrážku nosením do nevhodného počasia alebo na nevhodné aktivity, budú vždy očarujúce.

Zdroj: Unsplash

​Kožená peňaženka

Pravdepodobne jeden z najmenších ale nie menej dôležitých doplnkov je vaša peňaženka. Hovorí sa, že sa podľa nej dá odhadnúť charakter majiteľa. Stavte preto na jednofarebnú kvalitnú kožu klasického tvaru, ktorá časom zmäkne a skvele sa prispôsobí vašim vreckám.

Zdroj: Unsplash

​Džínsová bunda

Vrstvenie oblečenia by sa dalo nazvať aj vysokou školou stajlingu. Nech už je akékoľvek ročné obdobie a akýkoľvek módny trend hitom sezóny, vždy sa kladie dôraz na vrstvy, ktoré dodajú celkovému outfitu na objeme a zaujímavosti. Nadčasovým kúskom, ktorý bude rovnako dobre vyzerať na plážovom tielku aj teplejšom pulóvri je džínsová bunda. Podobne, ako kožená bunda a nohavice zo surovej džínsoviny jej farba časom vybledne, čím na pohľad len získa. Tento kus odevu bol pôvodne nosený robotníkmi, preto mu nosením ošúchaný dizajn pristane viac, než bezchybný stav pri zakúpení.

Zdroj: Flickr

​Kvalitné kožené topánky

Vnútri pohodlne vychodené, zvonku v bezchybnom naleštenom stave- takýchto topánok by ste sa mali držať. Kvalitné oxfordky alebo brogy vám pri správnej údržbe poslúžia roky. Pri ich kúpe sa vyhnite hranatej špičke, akýkoľvek iný tvar, farba a prešívanie sú nadčasové. Okrem slušnejších poltopánok rozhodne investujte aj do páru zimných kožených topánok. Najtrvácnejšie budú tie s takzvaným Goodyear falcovaním, čo je spôsob šitia podrážky ku samotnej topánke.    

Zdroj: Shutterstock

​Baseballová čapica

Alebo inak nazývaná šiltovka pre svoju praktickú funkciu z módy nikdy nevyjde. Istú dobu bude trvať, kým sa prispôsobí tvaru vašej hlavy, oplatí sa však počkať pretože niet nad pocit nasadenia si šiltovky, ktorá vám padne ako uliata.

Kvalitná víkendová taška

Zdroj: Adidas

​Na krátke cesty nie je nič praktickejšie ako pánska taška jednoduchého tvaru s rúčkami ale aj s dlhým pásom cez rameno. Môžete si ju zobrať ako príručnú batožinu do lietadla, na pár dňovú návštevu u priateľky ale aj na pracovné stretnutie, po ktorom sa chystáte do fitka. Aj pri tomto doplnku stavte na kvalitnú jednofarebnú kožu, ktorá si časom vyformuje záhyby, ktoré budú svedkami vašich ciest a dobrodružstiev.

5 typov pánskych oblečení, ktoré nesmú chýbať vo vašom šatníku

Počas zaneprázdnených dní bohatých na zážitky je skvelé, ak zo svojho šatníka vyčarujete sety, ktoré zodpovedajú príležitostiam a náladám. Dôvod je jednoduchý: nesprávne oblečenie pokazí aj vyslovene jednoduché situácie. S týmito piatimi typmi oblečenia sa už viac nemusíte ničoho obávať. Ako už z názvu vyplýva, tento typ outfitu je príležitostný a štýlový zároveň.