Nedajte sa oklamať prívlastkom „škaredé“ alebo „otcove“ tenisky - skrýva sa za ním horúci trend roku 2018, ktorý nás bombarduje od predvádzacích mól, cez fotky celebrít pýšiacich sa svojím kúskom, až po výklady obchodov.

Vráťte sa v pamäti o niekoľko desaťročí nazad a predstavte si, ako sa obliekal váš otec. Farebné košele, voľné nohavice a tenisky, ktorých hlavnými prednosťami bola pohodlnosť a odolný materiál, aby vydržali víkendové rodinné výlety aj umývanie auta pred domom. Čo sa týka ich dizajnu, boli robustné a hýrili farbami. A presne návratom takýchto kúskov sa dnešní dizajnéri snažia ohúriť generáciu mileniálov a musíme dodať, že úspešne.  

Paradoxne „otcove tenisky“ v módnom priemysle preslávili hlavne ženy - modelky ako Kendall Jenner a Bella Hadid zaradili mnohofarebné tenisky s vysokou podrážkou do svojej každodennej garderóby a tento trend svet módy tak skoro neopustí. Takmer každá značka uviedla na trh sériu „škaredých“ tenisiek– od super značiek ako Burberry, Louis Vuitton a Balenciaga, až po viac dostupné Adidas či New Balance.

Ako docieliť staronový moderný look? Ostaňme ešte chvíľu v 70. a 80. rokoch. V pánskej móde sa momentálne kladie dôraz na pohodlnosť a kvalitu a dobrou správou je, že mnohé takéto kúsky pravdepodobne už vlastníte. Druhou možnosťou je navštíviť šatník vášho otca.  

Havajská košeľa

Zdroj: Flickr

​O havajských košeliach sme písali už začiatkom leta, trendy v nich však budete aj začiatkom jesene. Čo sa týka potlače, in sú práve veľké vzory. Pri výbere havajskej košele nezabudnite na pravidlo, že jej dominantná farba by mala ladiť so zvyškom outfitu.

Voľné nohavice

Zdroj: Flickr

​Či už si zvolíte tradičné ľanové nohavice, chino alebo rifle, musia byť hlavne pohodlné. Skinny obtiahnuté džínsy ostávajú naďalej mimo predvádzacích mól, čo nás osobne veľmi teší. Absolútnym hitom sezóny sú maxi nohavice netradičných materiálov a strihu. Čím voľnejšie, tým lepšie.  

Spraté džínsy

Posledných pár rokov sme v móde preferovali tmavšie džínsy, dnes je ten pravý čas vybrať zo spodku skrine vaše staré a hlavne spraté Levisky. Vyšúchané kolená a menšie diery nevadia, vyhnite sa ale priveľmi roztrhaným džínsam, ktoré nie sú vhodné na žiadnu udalosť, nech už je jej atmosféra akokoľvek uvoľnená.

Robustné „škaredé“ tenisky

Zdroj: New Balance

​Moderný muž je stále v pohybe a kvalitné tenisky sú základ. Pre tento rok si zvoľte robustné tenisky, ktoré okamžite pritiahnu pozornosť. Na doplnenie aktuálneho trendu a lá otec nezabudnite na vytiahnuté biele športové ponožky. Či už sa rozhodnete pre tenisky čisto biele, mnohofarebné alebo pre tenisky s postavičkami z kreslených seriálov, so šnúrkami alebo na suchý zips, pamätajte len na jedno – správne sa o ne starať, aby ste nimi mohli ohúriť svojich potomkov, keď sa o niekoľko desiatok rokov opäť vrátia do módy.   

Takto si tenisky kupuje hviezdny Cristiano Ronaldo

Nie ako my, obyčajní ľudia.