Farebné tričká s obrázkami majú mnohí z nás zakódované ako prežitok zo stredoškolských čias. My sami sme niekoľko krát prízvukovali, že tričká s vtipnými nápismi do šatníka dospelého muža nepatria. Správne zvolené farebné tričko je ale iná trieda - dodá šmrnc inak fádnemu outfitu a za okamih z vás spraví módneho experta.

Tričká s obrázkom, nápisom alebo zaujímavým grafickým dizajnom jednoznačne vzbudia u ostatných záujem pozrieť sa na vás dvakrát. Pri ich výbere preto dbajte na nasledujúce pravidlá:

Vyberte si ten správny motív

Zdroj: Sullen

​Motív na tričku by mal v prvom rade odrážať vašu vlastnú osobnosť a zapadnúť do vášho osobného štýlu. Tričká s logom hudobných kapiel zažívajú módny návrat a pokiaľ aspoň jedno také vlastníte, neváhajte si ho pri prvej príležitosti obliecť. Móde dominujú vintage tričká, takže pokiaľ je vaše Rolling Stones tričko spred niekoľkých desiatok rokov správne „spraté“, budete in viac, než si myslíte!

Na čo si dať pozor: Nehrajte sa niekoho, kým nie ste. Pokiaľ nepoznáte ani jeden album kapely, ktorú máte na tričku, spadnete z kategórie cool do kategórie pózer. A po takejto nálepke žiaden z nás netúži, však?

Správne kombinujte farby

Zdroj: Flickr

​Aby zaujímavý dizajn na vašom tričku vynikol čo najlepšie, skombinujte ho s jednoduchými džínsami a nenápadnými topánkami. Tie najjednoduchšie kombinácie bývajú často najefektívnejšie. Stavte na istotu a vyberte si biele tričko s dvojfarebným dizajnom, štýlovou fotografiou alebo logom vašej obľúbenej značky.

Na čo si dať pozor: Na prehnané farebné kombinácie a na urážlivé obrázky a nápisy. Ako správny džentlmen by ste mali svojim tričkom zaujať a pobaviť, nikdy však uraziť.    

Oblečte si sako

Zdroj: Flickr

​Kombinácia ležérneho trička s elegantnejším sakom je naším obľúbeným variantom obliekania sa v štýle smart casual. Tričko s dizajnom by stále malo ostať stredobodom pozornosti, doplňte ho preto jednofarebným sakom a džínsami alebo nohavicami chino. S touto modernou smart casual kombináciou môžete v lete vyraziť takmer kdekoľvek: na večeru s kolegami, na drink s priateľmi, prípadne na rande, ktoré si vaša partnerka určite zapamätá. Minimálne čo sa bude týkať vášho vkusu pre módu.

Na čo si dať pozor: Na pásikavé a vzorované saká. Čierne, modré alebo sivé sako bezchybného strihu je všetko, čo potrebujete, aby ste z každodenného looku spravili outfit vhodný na večer a do spoločnosti.

Nezabudnite na správnu veľkosť

Zdroj: Twitter

Pri výbere základného kúsku šatníka, akým je tričko, je jeho veľkosť jedným z najdôležitejších faktorov. V pritesnom tričku sa budete cítiť nepríjemne a všimne si to aj vaše okolie. V priveľkom tričku budete pôsobiť rozgajdane a neupravene. Čo sa týka veľkosti, voľte jednoznačne slim fit strih, ktorý kopíruje postavu, neobopína vás však príliš. Uvoľnený golier je v poriadku, to isté ale neplatí pre rukávy – pokiaľ vám odstávajú, poobzerajte sa po inom tričku. Takisto by vaše tričko nemalo byť dlhšie ako horným lem vreciek na nohaviciach.

Na čo si dať pozor: Aby ste v príliš dlhom tričku nevyzerali ako skejter. Pokiaľ už nie ste tínedžer, tento look je vhodný len pri návšteve skejt parku.

Záver by sme zhrnuli vyhlásením: dajte tričkám šancu! Tento zaujímavý módny trend je  jedným z najjednoduchších (a najpohodlnejších) spôsobov, ako dodať vášmu výzoru štýl a osobnosť. Ako sme v dnešnom článku priblížili, jedno tričko sa dá kombinovať na viacero spôsobov a pokiaľ sa budete držať našich pár jednoduchých rád, nemáte pri jeho stajlingu čo pokaziť.