Vintage hodinky slávia obrovský úspech, takže asi nikoho neprekvapí, že na tejto módnej vlne sa snaží zviesť aj výrobca luxusných hodiniek Omega. Asi skôr tým, že sa pokúša obnoviť model z roku 1913 a vyrobí ho v limitovanom množstve osemnástich kusov.

​Až stopäť rokov sa musíme vrátiť v čase, keď legendárny výrobca hodiniek zaradil do svojej ponuky prvé stopky na remienku. Model 18″CHRO 1913 pripomínal skôr vreckové hodinky a jeho časomerač umiestnený pri číslici 6 sa ovládal špeciálnym tlačidlom. Práve tento model sa snaží Omega obnoviť vrátane pôvodných súčiastok.

Zdroj: Omega

​​Tento typ bol v tej dobe známy pod názvom First Wrist Chronograph Reissue

Oko odborníka si na verzii z roku 2018 určite všimne, že dokonale odzrkadľuje veľkoleposť modelu spred 105 rokov.
Zdroj: Omega

​​Gravírovaná zadná strana je otváracia a ako bonus má prístroj zafírové sklo. Ale v skutočnosti sú to farby a veľké číslice, z ktorých na nás dýcha duch minulosti, keď ich držíme v ruke.

Žiadne prekvapenie, veď od písma až po logo je všetko vyrobené pôvodne.
Zdroj: Omega

​​Tento nádherný kus, ktorý na jedno natiahnutie vydrží 40 hodín prevádzky dostanete v krásnej koženej retro krabici, teda ak sa vám podarí dostať medzi osemnástich zákazníkov.

​​K hodinkám za 120 tisíc švajčiarskych frankov dostanete aj tri remienky a iné doplnky, vrátane puzdra z bieleho zlata, ktoré je ozdobené korunkou zo zlata Sedna™.

Omega oslavuje 60. výročie: Obnovila výrobu legendárneho tria hodiniek

Sú značky, od ktorých permanentne očakávame nové, inovatívne a priekopnícke nápady. A potom existujú klasické značky overené časom, ktoré milujeme, lebo sa nemenia. Takou je aj Omega.

Zdroj: Omega