Pokiaľ je nám známe, letné festivaly nemajú žiadny oficiálny dress code. Hudba je forma umenia a sebavyjadrenia a preto sa aj outfitom a kreativite návštevníkov hudobných festivalov nekladú takmer žiadne medze.

Mankini a pokreslená tvár? Ženské šaty a farebná parochňa? Aj v takýchto módnych kombináciách budete mať na hudobný open air festival vstup povolený. Skupine experimentálnych exhibicionistov na festivaloch zvyčajne sekunduje skupina racionálnych pragmatikov, ktorí sa predierajú davom v starom tričku s dierami, ktoré zažíva svoje posledné dni slávy, s batohom na chrbte a v topánkach určených na vysokohorské túry.

Pokiaľ nespadáte ani do jednej z horeuvedených kategórie, nasledujúce rady ako sa obliecť na letný festival sú presne pre vás: pre pánov, ktorí chcú vyzerať štýlovo, nie však smiešne a v oblečení, ktoré je ako praktické, tak aj sofistikované. Čítajte ďalej.

Slnečné okuliare

Reflexné okuliare v hocijakej farbe sú tou správnou voľbou, ako dodať svojmu výzoru atraktívny look a vzbudiť debaty o tom, či náhodou nepatríte k jednému z headlinerov večera. Vyberte si okuliare s ľahkým rámom a z ďaleka sa vyhnite lacným plastovým okuliarom vtipných tvarov, ktoré sa predávajú pri vstupe do areálu. Pamätáte si na takzvané shutter shades (žalúziové okuliare), ktorými sa Kanye West snažil zviditeľniť v roku 2007? K nim len toľko - vyhnite sa jeho chybe. Už je rok 2018.

Šiltovka alebo klobúk

Zdroj: Flickr

Multifunkčnou šiltovkou a štýlovým klobúkom nemáte čo pokaziť a sprevádzať vás môžu počas celého roka. To isté sa žiaľ nedá povedať o reklamných klobúkoch a pokrývkach hlavy s rôznymi doplnkami ako napríklad držiak na plechovkové pivo alebo mini ventilátor. V prípade, že sa pre ne predsa len z nejakého dôvodu rozhodnete, rátajte s tým, že pivo sa vám zaručene vyleje, ventilátor pokazí a ženy sa vám vyhnú oblúkom.  

​Tričko s dizajnom, ktorý je vám vlastný

Zapamätajte si nasledujúce dve pravidlá: Nič nekričí „zúfalo sa snažím zapadnúť“ tak, ako tričko kapely, ktorá sa práve nachádza na pódiu, ale vy ju počujete prvý krát. Nič nekričí „zúfalo sa snažím ostať mladým“ tak, ako tričká s infantilnými obrázkami a vtipnými nápismi. Čo sa týka tričiek, držte sa svojho vlastného štýlu, nech už je akýkoľvek. Bohémsky kvetovaný vzor, rapermi inšpirované vodorovné pásiky, športové alebo značkové logá, večne štýlová biela alebo čierna. Bingo!

Štýlové tenisky

Zdroj: Flickr

Hudobný festival môže byť divoký, nie je to však vojnová zóna ako sa nám pri plánovaní vhodnej obuvi z nejakého dôvodu vždy zdá. Nad členky zaviazané kanady sú prinajmenšom neadekvátnou voľbou, ako prežiť trochu blata a občasné šliapnutie na palec v tridsať stupňových horúčavách. V teniskách alebo plátených poltopánkach si festival užijete oveľa viac.

​Ľadvinka alebo pánska taška cez rameno

Ľadvinka alebo menšia pánska taška ochráni vašu peňaženku pred zmiznutím lepšie, ako keď ju umiestnite do vreciek alebo masívneho ruksaku na chrbte. Bonusom je tiež menej nadávok adresovaných vaším smerom, keď si budete raziť cestu do prvej rady fanúšikov pod pódiom.

Kovové doplnky

Doplnky jednoznačne patria k festivalovej atmosfére. Jednou z možností ako ozvláštniť svoj outfit sú už spomenuté slnečné okuliare a druhou všetko ostatné: náušnice, náramky, náhrdelník, prstene. Určite svoj celkový look ozvláštnite aspoň jedným či dvomi kúskami. Naša rada znie: stavte na kovové šperky namiesto plastových náramkov, ktoré na konci festivalu aj tak skončia v smetnom koši a stanú sa tak ďalšou zbytočnou investíciou už aj tak nákladného výletu.

Zdroj: Flickr

5 letných hudobných festivalov, ktoré by ste tento rok nemali vynechať

Neviete sa rozhodnúť, na ktorý letný festival by ste mali tento rok vyraziť? Máme pre vás päť tipov na festivaly , ktoré sa podľa nás oplatí vidieť. 22-23. jún, Praha, Česká republika V hlavnom meste našich susedov budete môcť tento rok vidieť nasledujúce skupiny a interpretov: Prahu zvládnete poľahky autom, najlacnejší dvojdňový lístok vás vyjde 78 eur a nezabudnite ani na výborné české pivá.