Značka Dr. Martens bola založená ešte v roku 1947. Počas viac ako 70 rokov svojej existencie sa podieľala na výrobe rôznych doplnkov, výrobkov pre starostlivosť o nohy, šiat a vrecúšok, ale najviac ich preslávili kultové topánky.

​V rokoch 1960 až 2010 sa predalo viac ako 100 miliónov párov obuvi Dr. Martens, takže značka je naozaj úspešná - spoločnosť bola v roku 2012 ôsmou najrýchlejšie rastúcou britskou a otvorila obchody v Spojených štátoch aj Hongkongu.

Magazín Insider navštívili jedinú továreň Dr. Martensa na britských ostrovoch, ktorá sa nachádza v meste Wollaston, v Northamptonshire. Továreň zamestnáva 50 ľudí a vyrába okolo 100 tisíc párov topánok ročne – pozrite sa s nami do zákulisia ich výroby:

Príbeh legendárnej značky: Od punku k exkluzívnej móde

Legendárna obuv mala do činenia pri svojom vzniku viac s ortopédiou ako módou. Aj keď sú topánky Dr. Martens symbolom mládeže, zachovali si podnes svoj osobitý štýl, ktorý sa snažia napodobniť veľké módne značky. Medzi charakteristické črty topánok, ktoré slávia tento rok 50. výročie, patrí kvalitná koža, pevné šitie a hrubá podrážka.

Zdroj: YouTube