Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Aké saká nosiť v lete? 5 jednoduchých a užitočných tipov
Zdielať na
Life

Aké saká nosiť v lete? 5 jednoduchých a užitočných tipov

Zdroj: Unsplash

Sako v lete? Už pri samotnej myšlienke sa začíname potiť, ale existuje množstvo príležitostí, pri ktorých sa bez neho nezaobídeme. Týchto päť tipov vám uľahčí ich výber v tohoročnej letnej sezóne.

Pohrajte sa s materiálom

Unsplash

​Ak sa rozhodnete vziať si blejzer, je dobré popremýšľať o ľahkých, priedušných materiáloch – nemusíte nad tým dlho špekulovať, aby ste prišli na to, že sa v nich nebudete potiť ako v saune alebo hrubom tvídovom saku. Takže v letnom období je najlepšie vyberať saká z ľanu, bavlny alebo iného ľahkého materiálu.

Tie roky sedemdesiate, vitajte!

Twitter

​Opäť sú v móde dvojradové saká, takže je najvyšší čas prehrabať šatníky vašich otcov a starých otcov, kde určite nájdete zopár schopných retro kúskov. Ale ak vám tento nápad nevyšiel, žiadny strach, v obchodoch tento trend práve letí, čiže určite naďabíte na podobný vintage model.

Pri vzoroch buďte odvážny

Unsplash

​Keď už sako, prečo nie so vzormi? Nebojte sa, nepreženiete to a aj vaša sexuálna orientácia zostane rovnaká – len sa pozrite, koľko hetero Talianov nosí saká so vzormi a vyzerá v nich viac než štýlovo. Dbajte ale na to, že ak si vyberiete takýto model, zvyšok setu musí byť neutrálny: najlepšou voľbou sú jednofarebná košeľa a nohavice, aby ste svoj outfit neprehnali so vzormi a neprekombinovali ho.

Pro tip: Túto sezónu letia silné pruhy, ktoré dokonale vylepšia vašu postavu.
Vysoká škola obliekania: Mix materiálu a štýlu

Unsplash

​Ak máte nosenie saka v malíčku a postúpili ste do vyššieho levelu, skúste miešať materiál so štýlmi. Posledné dva roky boli populárne trendy athleisure a sport luxe, s týmito môžete byť ležérne športový a štýlovo elegantný zároveň. Stačí mať overený model saka a správne (alebo nezvyčajne) kombinovať s príslušným zvyškom odevu.

Najlepšie odtiene pre vašu farbu pleti

Unsplash

​Nie je od veci sledovať aj to, v akej aktuálnej kondícii je vaša pokožka. Je veľký rozdiel medzi hnedou z pláže a kancelárskou bielou vývojára aplikácií. K tej hnedej sa viac hodia pastelové a ku bledej silnejšie a sýtejšie farby.

Samozrejme, najdôležitejšie je, aby ste sa v nich cítili komfortne vy sami, preto si vyberajte materiál a textúry podľa toho – a ak si budete týchto zopár dobre mienených rád pamätať, určite neobanujete.