Chodievate cvičiť? Pokiaľ nie, mali by ste začať. Pravidelné cvičenie je pre zdravie veľmi dôležité - zlepší váš imunitný systém a celkovú mobilitu tela, zrelaxuje mozog po namáhavom dni a pomôže vám lepšie zvládať stresové situácie. A, samozrejme, kto z nás by sa nechcel v lete pochváliť tehličkami na bruchu a obrovskými bicepsami.

Nech už je vaša motivácia zdvíhať činky akákoľvek, mali by ste tomuto hobby prispôsobiť aj svoj šatník. Dávno sú preč časy, keď bolo prijateľné vyjsť na umelé svetla fitness centier vo vyťahaných teplákoch, tričku s dierami a v polorozpadnutých „číňanoch.“

Prečo sa vôbec namáhať s outfitom do posilňovne, keď sa aj tak spotíte a nikto vás tam predsa nevidí?

Dáme vám hneď tri dobré dôvody: psychológovia potvrdili, že to ako vyzeráme, priamo ovplyvňuje ako vnímame samých seba a tým pádom aj náš výkon. Pokiaľ sa vyberiete cvičiť od hlavy po päty vystrojený v profesionálnom oblečení, za ktoré by sa nemusel hanbiť ani Dwayne Johnson, je viac ako pravdepodobné, že odcvičíte lepšiu sériu, ako v šortkách a tričku, ktoré nie sú určené na šport.  

​Ďalším dobrým dôvodom, prečo venovať viac pozornosti svojmu výzoru v posilňovni je fakt, že väčšina prítomných mužov to zrejme nerobí. Ak budete správne oblečený, budete považovaný za človeka, ktorý cvičenie berie vážne. Vytrvalosť a cieľavedomosť sú príťažlivé vlastnosti a hoci vo fitkách platí zásada, že prihovárať sa ženám je tabu, ony si vás všimnú a možno vás samé pozvú pred vchodom na recepciu na kávu.

Pohodlnosť nadovšetko. Posledným dôvodom, prečo navštíviť obchod so športovým oblečením pred zakúpením permanentky do fitka je technická prepracovanosť oblečenia určeného na cvičenie. Nohavice, ktoré vydržia aj tie najnižšie drepy a tričko z vysoko absorpčného materiálu, ktoré po vás nebude na lavičke nechávať mláky, doplnené teniskami, ktoré vám nespôsobia na bežeckom páse otlaky sú luxusom, ktorý by ste si určite mali za svoju tvrdú drinu dopriať.

Zdroj: Twitter

​Boom, aký vo svete momentálne zdravý životný štýl a cvičenie zažívajú nám hrá priamo do karát čo sa týka cien funkčného oblečenia. Od najmenších predajných sietí až po dizajnérske butiky, skoro každý dnes ponúka kolekciu určenú na šport.

Fitparky, posilňovne či vonkajšie workout parky majú prívlastok ihriská pre dospelých. A aké spoločné pravidlo majú s tými určenými pre deti? Potešíme vás – čo sa týka farebných kombinácii oblečenia, ani na jednom žiadne pravidlo neexistuje! Zelené tričko a žlté šortky? Celý v čiernom? Vítané sú aj farebné kombinácie, ktoré by vám inak neprešli ani v lese na chalupe – jedinou podmienkou je, že sa váš outfit bude skladať z oblečenia určeného na šport.

Štýlový vo vode aj na suchu: Najnovšie trendy pánskych plaviek

Pánske plavky nemajú tak dlhú históriu ako ostatné časti odevu a väčším dizajnérskym vývojom prešli až za posledných sto rokov. Dnes už v ničom v móde nezaostávajú a pokiaľ sa v lete nechystáte navštevovať výhradne nudistické pláže, príde vám tento článok určite vhod.