Aj napriek tomu, že je už máj, stále nie je neskoro spáliť nejaké kilogramy do leta, aby ste pri vašej polovičke vyzerali dobre na pláži. Pomôžeme vám.

Čím ste ťažší, tým viac kalórií vám pohyb spaľuje. Samozrejme, súvisí to od viacerých faktorov. Napríklad, či sa pravidelne hýbete, ako dlho a s akou intenzitou. Ani výber športu nie je zanedbateľný. Tieto tri športy výborne pália kalórie.

Plávanie

Zdroj: Shutterstock

​Skutočný super šport, ktorý rozhýbe celé vaše svalstvo a nezaťažuje kosti ani kĺby. Okrem toho udržuje váš pulz na relatívne vysokej úrovni, zlepšuje držanie tela a posilňuje váš kardiovaskulárny systém a krvný obeh.

540-750 kalórií za hodinu *

U začiatočníkov úplne postačí aj polhodinové plávanie, ale ideálne je plávať zhruba hodinu. Je dobré meniť štýl plávania, aby vám nepripadalo príliš monotónne.

Cyklistika

Zdroj: Shutterstock

​Výborne rozhýbe celé telo a nezaťažuje kĺby ako beh. Výrazne zlepšuje fyzickú výkonnosť a výkonnosť

540-640 kalórií za hodinu *

Toto je skvelý šport, ktorý môžete robiť denne, stačí ak do práce nebudete chodiť mestskou hromadnou dopravou, ale na bicykli.

Beh

Zdroj: Shutterstock

​Najjednoduchšia a jedna z najzdravších foriem pohybu. je výborný pre váš svalový aparát, zvyšuje okysličovanie pľúc, zvyšuje pružnosť krvných ciev, zlepšuje funkciu pumpovania srdca a posilňuje imunitný systém.

435-600 kalórií za hodinu *

Výhodou behu je, že ho môžete robiť kdekoľvek a kedykoľvek, okrem dobrých bežeckých topánok nevyžaduje viac vybavenia. Začnite s polhodinovým behom a potom ho zvýšte na hodinu.
* Údaje sa vzťahujú na priemernú výšku tela (175-180 cm) a  hmotnosť (68-72 kg) u 31-ročných mužov.

Táto metóda pomáha C. Ronaldovi, aby bol aj v 33 rokoch v top forme

Môžete ho milovať alebo nenávidieť, jedno ale musíte uznať - je to brilantný športovec s absolútne profesionálnou mentalitou. A tento profesionalizmus je vidieť nielen na ihrisku.