Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Škola džentlmenov: Týmto veciam dajte v lete zbohom
Zdielať na
Life

Škola džentlmenov: Týmto veciam dajte v lete zbohom

Zdroj: Pexels/Daniel Xavier

Letné obdobie je jednoznačne tým najuvoľnenejším spomedzi všetkých mesiacov roka. Už len pri vyslovení slova leto sa nám do myslí začnú vkrádať predstavy letných pivných terás, festivalov, dovoleniek a lenivého polihovania.

Leto je čas oddychu a zábavy, ale v čom by ste určite nemali poľaviť je váš cit pre stajling. Vyhnite sa tým najväčším módnym faux pas, ktoré na vás striehnu aj v lete a dajte doživotné zbohom nasledujúcim postrachom pánskeho šatníka.

1. Sandále a flip flop žabky do mesta

Povedzme si otvorene, pánske sandále a flip flop žabky nie sú vôbec cool. Flip flopy sú podľa doktorov nezdravé, dokonca až nebezpečné, keďže neposkytujú chodidlu dostatočnú oporu a prstom na nohách žiadnu ochranu, keď v nich zakopnete. A to sa stáva pomerne často. Tiež sa vaše chodidlá veľmi rýchlo zašpinia a špinavé nohy s palcom v sadre vašu nádej na letný románik neposilnia.

Čo sa týka sandálov, štýlové pánske sandále sú jednoducho klamstvo a nič také neexistuje. Sandále sú prijateľné, len ak ešte stále navštevujete materskú alebo základnú školu.

Pýtate sa, čo si to teda v lete obuť? Výberom mokasín, priedušných poltopánok, štýlových šľapiek či plátených tenisiek určite nešliapnete vedľa, ani tak ľahko neprídete k úrazu.

​ 2. Krátke nohavice nevhodnej dĺžky a kapsáče

Aká je nevhodná dĺžka pánskych krátkych nohavíc závisí od dvoch okolností – od príležitosti, na ktorú sa obliekate a od toho, ako vyzerajú vaše nohy. Na spoločenské udalosti a do práce sú najvhodnejšie nohavice pod koleno. Čo sa týka voľného času buďte pri výbere dĺžky „kraťasov“ sebakritický – ak máte opálené nohy s vyrysovanými lýtkami a stehennými svalmi, pristanú vám aj kratšie nohavice nad koleno. Čomu sa úplne vyhnite sú príliš krátke a tesné nohavice na štýl Paľa Haberu z osemdesiatych rokov a kraťasom trojštvrťovej dĺžky, ktoré vám opticky uberú na výške.  

Druhou kategóriou sú takzvané „kapsáče.“ Je to podobný prípad, ako sandále a flip flopy. Sú praktické ale nepristanú takmer nikomu, hoci si myslíte opak. Veľkosť postranných vreciek pôsobí neupraveným dojmom nehovoriac o tom, keď do nich niečo vložíte. Vaša postava v nich bude vyzerať neforemne a ľudia si vás budú mýliť so zvukárom.

​ 3. Tričká s vtipnými nápismi a obrázkami

Tričká s nápismi typu „vráťte ma do krčmy“ alebo s obrázkom postavičky na toalete nie sú ničím novým, ničím vtipným a už vôbec nie niečím módnym. Prenechajte ich deťom, pre ktoré sú ešte stále zdrojom zábavy a starším mužom, ktorí sa za každú cenu snažia večne ostať mladými a z nejakého nevysvetliteľného dôvodu si myslia, že toto je tá správna cesta ako to dosiahnuť.

Súvisiace články