Počasie začína byť pomaly na našej strane, tak nezaostávajte ani vy a pripravte svoj šatník na nadchádzajúcu módnu sezónu jar / leto 2018. Schovajte zimné svetre hlboko do skrine a čítajte, aké farby a štýly budú na jar a v lete in. Na začiatok prezradíme, že móda na teplejšie mesiace, sa nesie v ležérnom a uvoľnenom duchu. A presne to po dlhej zime potrebujeme.

Súhlasíme, že sledovať módne prehliadky a z množstva nie veľmi nositeľných kreácií vyselektovať tie vhodné môže byť pre vás mätúce. Ako správna módna rubrika sme váš čas ušetrili a zhrnuli prácu dizajnérov do šiestich nositeľných módnych rád.

Na jar a v lete budú určite in:

1. Pieskový trenčkot

Nadčasový pieskový trenčkot je jedným z najuniverzálnejších kúskov pánskeho šatníku a na naše potešenie je in aj túto jar. Kabát s dvojradovým zapínaním, výložkami na pleciach a väčšinou aj s opaskom má svoj pôvod v armádnom oblečení a preto nie je len štýlovým ale aj praktickým. Skvelo vás ochráni v aprílovom počasí a pristane ako k džínsom aj k obleku.

Zdroj: Pinterest

​ 2. Vertikálne pásiky

Pásiky sú v móde pomerne dlhú dobu na to, aby sa dali nazvať niečím prelomovým. Otočte ich ale zvisle – a pánska vychytávka jari 2018 je na svete! Tento vzor sa momentálne uplatňuje na bundách, košeliach, tričkách či nohaviciach. Oživte svoj šatník pásikavou košeľou alebo tričkom. My radíme staviť na istotu a držať sa zvislých pásikov rovnakých odtieňov v kombinácií s jednofarebným oblečením. Hitom stajlistov je kombinácia pásikavých nohavíc a saka, na takúto kreáciu treba však dostatok odvahy a vkusu, aby výsledný celok nepôsobil ako pyžamo vášho starého otca.

Zdroj: Pinterest

​ 3. Kvetované vzory

Keďže Slovensko sa nenachádza v tropickom podnebí, nemáme veľa možností posedávať na letných terasách v pohodlných kvetovaných košeliach a vyzerať cool. Toto leto ale bude výnimkou – kvetované vzory sa z dámskej módy infiltrovali do pánskej a výsledkom sú košele, ktoré sú tým pravým oblečením, keď sa rozhodnete ukázať svoju zábavnejšiu stránku. Skombinujte ich s nohavicami a bundou v dominantnej farbe košele.

Zdroj: Pinterest

​ 4. Nohavice s pásikom na boku

Keď sme prvýkrát zaregistrovali z polovice slušné nohavice a z polovice niečo ako tepláky s pásikom po bokoch, neboli sme veľmi presvedčení, že je to tá správna voľba pre dospelého muža. Tento dizajnérsky počin sa ale stále udržuje na výslní a pokiaľ ho zladíte so slušnejšími topánkami alebo košeľou, nevyzerá vôbec zle.

Zdroj: ZARA

​ 5. „Spraté“ džínsy

Výroku „milujeme spraté džínsy“ určite dávame hlas aj väčšine našich čitateľov. Na riflových nohaviciach a bundách bude vždy niečo nostalgické. Denim je materiál, ktorý vydrží roky a do módy sa vracia častejšie, ako hociktorý iný. Už od mladosti sa každý z nás cítil v džínsoch ako „drsňák“ z filmu a túto jar sa v nich budeme cítiť aj pohodlne – dajte zbohom úzkym nohaviciam, skrátený mrkvový a rovný strih dominujú tejto sezóne a my sa tomu veľmi tešíme.

Zdroj: ZARA

​ 6. Tón v tóne

Tón v tóne je farebná obmena klasického „čierna s čiernou.“ Dodá podobný sofistikovaný výzor ako čierna, ale v oveľa zábavnejšej a letnejšej forme. Skúste zladiť veci, ktoré už vlastníte – tri podobné odtiene modrej alebo šedej na formálnejšie príležitosti, pastelové farby na denné nosenie alebo svadobnú párty. Rovnako in budú aj outfity poskladané z čisto bielych kúskov – opatrne ale s červeným vínom a farebnými koktejlami, lebo košeľa s fľakmi, sa do módy zatiaľ ešte nedostala.

Zdroj: Pinterest

Farby nie sú len pre klaunov: Colour blocking pre mužov

Dnes vám priblížime aktuálny farebný trend, ktorým na seba upútate pozornosť absolútne kdekoľvek. Od druhej polovice minulého storočia sa takzvaný „colour blocking" (z angl. farebný panel) neustále vracia do módy a ako bavil našich rodičov v šesťdesiatych a sedemdesiatych rokoch, baví dnes aj nás.