Ďalší dôkaz toho, že aj s vegánskym jedálničkom to ide.

Simon Hill je úspešný podnikateľ, ktorý sa okrem iného zaoberá celosvetovou distribúciou čajov, kokosovej vodky a športových odevov. My ale nebudeme sledovať jeho podnikateľské úspechy, ale to ako sa mu darí po tom, čo prešiel na prísnu vegánsku stravu.

Svet sa mení. Existuje čoraz väčší výber produktov vyrobených na rastlinnej báze. Byť vegánom už nie je nič výnimočné a netreba o tom viac ani šepkať pri objednávaní v reštaurácii,

tvrdí Hill, keď hovorí o svojej voľbe vzdať sa mäsa. On sám svoj denný prídel kalórií delí nasledujúcim spôsobom:

  • 50% sacharidov, ako je hnedá ryža, quinoa alebo cícer
  • 30% proteín - napríklad sója, tofu, tempeh a fazuľa
  • 20% tuku - napríklad rôzne semená, orechy, konopné semená a avokádo

Hill tiež prezradil, že používa metódu prerušovaného pôstu, kedy svoju dennú dávku kalórií prijme počas 8-10 hodín a potom neje nasledujúcich 14-16 hodín.

Medzi jeho typické raňajky, ktoré kvôli pôstu konzumuje až na obed najčastejšie patria ovsené vločky, mandľové mlieko, bobuľové ovocie a semená. Obed, ktorý sa mu posúva na neskoršie poobedňajšie hodiny pozostáva z veľkej časti zo zeleniny, sóje alebo tempehu. Ako tvrdí, veci veľmi nekomplikuje a jedáva veci, ktoré sú pre človeka bežne dostupné.

A ako zvykne trénovať?

Základom je, samozrejme, každodenný tréning, ale necvičí dlhé hodiny. Denne cvičí 45 minút, maximálne hodinu, ale o to intenzívnejšie. Niekedy zavíta aj do posilňovne, ale nedvíha veľké váhy ako kedysi. Jeho najobľúbenejšie cvičenie robí na pláži. So svojím kamarátom zvyknú vojsť do mora minimálne po pupok a odtiaľ šprintujú späť ku brehu. Túto zahrievaciu fázu niekoľkokrát opakujú.

Znie to pomerne jednoducho, ale zdolať odpor vody je celkom namáhavé a zároveň skvelé kardio.

Následne behajú zhruba štyri kilometre po piesočnatej pláži a cvičia cviky so svojou vlastnou váhou. No áno, v Austrálii to nie je žiadny problém u nás by sme piesočnaté pláže hľadali trochu ťažšie. To ale nie je žiadna výhovorka!

Mladému vegánovi sa podarilo vypracovať pomocou stravy: Pozrite si jeho jedálniček

Príklad Jona Venusa dokazuje, že ak chcete naozaj dosiahnuť svoj cieľ, je jednou z najdôležitejších úloh nájdenie optimálnej stravy, ktorá vám vyhovuje.

Zdroj: Instagram