Čo vlastne znamená byť atraktívny?

Ako prvé nám väčšinou na myseľ príde fyzická príťažlivosť – dobre vyzerajúci muž, ktorý vzbudzuje u druhých obdiv a záujem. Táto príťažlivosť ale môže veľmi rýchlo pominúť, keď daného človeka spoznáme bližšie a jeho osobné kvality nezodpovedajú atraktívnemu zovňajšku. Na druhej strane sú typy ľudí, ktorí ostatných priťahujú nie výzorom, ale svojím správaním. A práve na tento druh príťažlivosti sa zameriame.

Byť príťažlivým sa jednoznačne dá naučiť. Všetko je o vašom vystupovaní, zásadách a o tom, ako sa správate k druhým. Príťažlivý muž budí v ľuďoch dôveru, býva v spoločnosti viac obľúbeným a jeho názory sa väčšinou stretnú s podporou a záujmom. Takže atraktívnosť vám jednoznačne pomôže ako v osobnom, tak aj v kariérnom raste. Zhrnuli sme pre vás päť užitočných tipov, ako sa zaručene stanete viac atraktívnym.    

1. Prejavte úprimný záujem

Každý rád rozpráva o sebe. Pýtajte sa preto ostatných na ich život, ako sa majú oni a ich blízki a aké majú plány do budúcna. Zapamätajte si, čo vám hovoria a pri najbližšom stretnutí sa ich spýtajte opäť, ako sa situácia zmenila. V dnešnom uponáhľanom a povrchnom svete bude váš úprimný záujem a pozorné počúvanie príjemnou zmenou a na ostatných jednoznačne zapôsobí.

Zdroj: Flickr

​2. Buďte džentlmen. Nielen voči ženám

Džentlmen sa dá definovať ako niekto, kto sa správa slušne a s úctou k ostatným. Ponúknite im svoju pomoc predtým, ako o ňu požiadajú. Každodenné maličkosti ako podržanie dverí, pustenie ostatných prvých do dverí, otázka, či si niekto prosí kávu, keď mierite v práci do kuchynky tiež neostanú bez povšimnutia.  

3. Zakaždým držte slovo a neohovárajte

Tento bod netreba zvlášť objasňovať. Ak niekomu dáte svoje slovo, dodržte ho. Dôvera sa získava ťažko a stráca ľahko, preto si ju vážte a určite sa vám vráti. Tiež si dávajte pozor, ako sa vyjadrujete o druhých.

Ľudia, ktorí otvorene ohovárajú ostatných, nech už k nim majú akýkoľvek vzťah, strácajú na dôveryhodnosti.  

Zdroj: Flickr

​4. Majte pozitívny pohľad na svet a nezáviďte

Nálada je nákazlivá. Pokiaľ budete vnímať svet pozitívne aj počas zlého dňa, váš entuziazmus a odhodlanosť zdolávať problémy, sa prenesú aj na zvyšok kolektívu. Pokiaľ sa niekomu darí lepšie ako vám, nezáviďte mu. Úprimne mu zagratulujte a tešte sa z jeho úspechu spoločne. Každý uprednostní spoločnosť muža, ktorý je inšpiráciou pred niekým, kto sa neustále sťažuje, aký je život neférový.  

5. Buďte sami sebou

Vraví sa, že niet väčšieho luxusu, ako byť samým sebou. Neprestávajte na sebe pracovať, aby vaše „pravé ja“ bolo naozaj tým pravým, ktoré chcete svetu ukázať. Spravte úprimný záujem, rešpekt, dôveryhodnosť a entuziazmus svojimi najlepšími vlastnosťami. Vaša uvoľnenosť a prirodzená sebadôvera zapôsobia na ostatných viac, ako by ste si možno mysleli.

Viete, ako sa vždy správne obliecť? Máme zopár užitočných rád

Dospelý muž, ktorý si váži seba aj ostatných by sa nemal obliekať prvoplánovo.