Dnes vám priblížime aktuálny farebný trend, ktorým na seba upútate pozornosť absolútne kdekoľvek. Od druhej polovice minulého storočia sa takzvaný „colour blocking“ (z angl. farebný panel) neustále vracia do módy a ako bavil našich rodičov v šesťdesiatych a sedemdesiatych rokoch, baví dnes aj nás.

Pri obliekaní sa v štýle colour blocking, sa kladie dôraz na farbu a farebný kontrast outfitu. Je to výzor nabitý energiou a dobrou náladou, nie však nevkusný či smiešny. Našich nasledujúcich päť rád vám poradí ako tento trend zvládnuť ľavou zadnou.

 1. Vyhnite sa vzorom

Jednoduché a základné pravidlo úspešného miešania farieb je vyhnúť sa oblečeniu so vzormi. Áno, vzory môžu fungovať vo váš prospech, na začiatok ich však prenechajte profesionálom. Celý outfit by mal splývať do jedného celku a nie pútať pozornosť na jeden kus odevu. Držte sa preto solídnych farieb.  Jediný prípustný vzor je farebný panel, napríklad v kombinácií s čiernou.

Zdroj: Pinterest

​2. Nepreháňajte to

Pre tých odvážnejších z vás je veľmi ľahké nechať sa uniesť farbami a prekročiť pomyselnú hranicu medzi primerane a priveľa. Vyberajte a kombinujte maximálne tri farby naraz, inak sa medzi sebou začnú biť a váš výzor môže pôsobiť neucelene a mätúco.

Zdroj: Pinterest

​3. Kombinujte základné farby

Pokiaľ chcete tento odvážny trend vyskúšať no bojíte sa výsledku, stavte na istotu – skombinujte jednu zo základných farieb s druhou výraznou. Napríklad hnedú so zelenou, modrú s oranžovou a šedú so žltou.

Zdroj: Pinterest

​4. Choďte na to technicky

Ako pomôcku môžete použiť nasledujúcu farebnú šablónu so štyrmi typmi miešania farieb. Najjednoduchšia je analógová kombinácia (ľavý horný roh) – zostavte svoj outfit z troch susediacich farieb. Farebná triáda (pravý horný roh) pozostáva z výberu troch farieb, ktoré sú tri miesta od seba. Farby, ktoré sa vzájomne znášajú nájdete umiestnené oproti sebe – vyberajte buď z dvoch, alebo z troch možností (spodné dva grafy). Ako základ vám môže poslúžiť biela, čierna alebo sivá.

Zdroj: Pinterest

​5. Dbajte na každý detail

Zladiť si nohavice a tričko je dobrý základ, ale ostať len pri tom je v móde prvoplánové. Nezabúdajte do celkového výzoru zahrnúť aj topánky, ponožky, opasok či batoh, hodinky a okuliare.

Zdroj: Pinterest

Viete, ako sa vždy správne obliecť? Máme zopár užitočných rád

Dospelý muž, ktorý si váži seba aj ostatných by sa nemal obliekať prvoplánovo.