Pracovitosť Juliena Faureho, ktorý sa zaoberá výrobou najkvalitnejších textilných materiálov, je skvelým príkladom toho, že nie všetko staré a kvalitné zmizlo nadobro. Potomok piatej generácie legendárnej rodinnej firmy reprezentuje vrchol galskej a európskej módy tej najvyššej kvality, a to pomocou staromódnej techniky.

Faureov pradedko sa začal hodvábom zaoberať v druhej polovici 18. storočia. Julien v rodinnej tradícii pokračuje v pokojnej tichej dedinke Saint-Just-Saint-Rambert neďaleko Lyonu a zdá sa, že mu to ide skvele.

Julien Faure Julien Faure Zdroj: Hodinkee

​Spoločnosť pôvodne priadla v súkromných bytoch, hlavne za pomoci tvrdo pracujúcich žien, ktoré s najjemnejšími materiálmi pracovali popri zamestnaní.

V súčasnosti sa tkáčske krosná presunuli do továrne, ale Faure zámerne nevyrába prvotriedne remienky na hodinky pomocou najnovšej technológie.

Aj keď ich programujú počítače a kontrolujú každý jeden výrobný proces, celá výroba remienkov má jemný retro nádych, keďže sa zväčša vyrábajú na drevených strojoch. Touto technológiou sa im denne podarí vyrobiť až šesť metrov látky.

Legendárny švajčiarsky výrobca hodiniek Tudor vyhľadal Juliena v roku 2009, aby spolu  vytvorili niečo výnimočné.

Odvtedy výrobné linky produkujú jemnejšie, pohodlnejšie a trvanlivejšie tkané remienky v porovnaní s ostatnými na trhu.
Zdroj: Vimeo

​Rozsiahly firemný archív odhaľuje, že pred mnohými rokmi boli najčastejšími zákazníkmi rodinnej firmy francúzska katolícka cirkev a popredné kultúrne inštitúcie, kým v 20. storočí svoje produkty vyvážali do zahraničných univerzít v zámorí.

Zdroj: Vimeo

​V súčasnosti spolupracujú so známymi značkami ako Lanvin, Christian Louboutin alebo Tudor.

Pozrite si galériu

Takéto by mali byť japonské hodinky podľa majstra Grand Seiko

Pre značku Grand Seiko bol rok 2017 prelomový. Vyšla spod ochranných krídel spoločnosti Seiko a na trhu s hodinkami funguje ako samostatná značka. Zmena sa odzrkadlila aj na metóde výroby hodiniek, pri ktorej používajú jedinečnú technológiu.

Zdroj: Hodinkee