V Hongkongu spojili príjemné s užitočným: Radi by sme aj u nás uvítali podobný salón

V druhej najstaršej ulici Hongkongu, sa medzi galériami, reštauráciami, múzeami a obchodmi so starožitnosťami nachádza jedno z najlepších holičstiev v meste. Ktokoľvek, kto sem príde, rýchlo zabudne na všetky svoje starosti po tom, čo sa úplne uvoľní, samozrejme, s úplne novým účesom na hlave. Ale to nie je všetko.

Jeden z najvyhľadávanejších kaderníkov v Hongkongu sa volá Marvin Lin. Sotva prekročil prah dospelosti, keď pomocou londýnskeho štipendia odštartoval svoju kariéru: bol vybraný za najlepšieho juniorského hairstylistu v Anglicku a potom pracoval ako kreatívny riaditeľ mnohých známych salónov.

Zdroj: SHHH
​Po tom, čo sa jeho práce objavili na titulnej strane takých časopisov, ako napríklad Elle, Harper's Bazaar, Esquire a Tatler, sa rozhodol pre vlastné podnikanie.
Zdroj: SHHH

​Tým sa stal salón SHHH v Hongkongu, kde hostia prichádzajú, ak chcú niečo viac ako obyčajný strih. Medzinárodná klientela si okrem kvalitného účesu môže dopriať aj wellness procedúru, aby mohla pokračovať alebo ukončiť svoj deň príjemnejším a šťastnejším spôsobom.

Zdroj: SHHH
​Salón pôsobí v pulzujúcej metropole ako útočisko, ktoré doslova vytrhne človeka z ruchu veľkomesta, aby aspoň na chvíľu zastavil a odpočinul si.
Zdroj: SHHH

​Ako uviedol Marvin, myšlienka salónu pokoja mu napadla po tom, čo sa ho viacero klientov pýtalo, kde by našli tiché malé miesto v meste, kde by si mohli najviac užiť čas venovaný sebe samým.

Zdroj: SHHH

​V podstate vytvoril obchod s triviálnym cieľom, aby urobil ľudí šťastnými a spokojnými. V jeho svätyni sa môže unavený tulák  cítiť skvele a zároveň sa nechať rozmaznávať a zabudnúť na každodenné starosti. VIP klienti si okrem účesu a wellness služieb môžu vybrať aj z najznámejších svetových módnych značiek

Zdroj: SHHH
​"Väčšina našich hostí je s nami už viac ako desať rokov, nezriedka prídu aj so svojou rodinou alebo psom. Sústredíme sa na nich, hovoríme s nimi a počúvame ich. Salón je pre nich takmer druhým domovom,"

hovorí Marvin, ktorý pracuje s prémiovými výrobkami z Japonska a Austrálie a dodáva, že prirodzene sa usilujú aj o najlepšie služby v rámci starostlivosti o vlasy.

"Som v tejto profesii už dve desaťročia, každý vlas mi povie niečo o životnom štýle a zdraví klienta,"

– zdá sa, že ste naozaj v tých najlepších rukách, ak budete sedieť u neho na stoličke."

A aj keď sa Bratislava nedá veľmi porovnávať s Hongkongom, uvítali by sme v nej salón podobného typu.

Bledneme závisťou: Pozrite si, ako sa o mužov starajú v Soule

Takto vyzerá dokonalé mužské sanatórium.