Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Chlapi, zbavte sa ich: Tieto kusy nepatria do vášho šatníka!
Zdielať na
Life

Chlapi, zbavte sa ich: Tieto kusy nepatria do vášho šatníka!

Zdroj: Shutterstock

Ľudia, ktorí si dávajú na svojom výzore záležať, pôsobia viac profesionálne, čím vzbudzujú prirodzenú dôveru a rešpekt. To sú atribúty, ktoré vám pomôžu v kariérnom, ako aj osobnom raste. Ak súhlasíte, čítajte pozorne ďalej.

Pri lúčení bývame väčšinou menej sentimentálni ako ženy. Opak je ale pravdou, ak príde na lúčenie so starými teniskami a obľúbeným svetrom, ktoré nás posledných desať rokov hriali pri srdci a na nohách. Ako správna rubrika o štýle vám teraz poradíme, ktoré kúsky vášho šatníka v ňom rozhodne miesto nemajú. 

Oblek a oblečenie, ktoré vám nesedí

Oblek a smoking sú na vrchole rebríčka formálneho pánskeho oblečenia. Nosíme ich na pracovné pohovory, do divadla či opery, na oslavy, zásnuby, svadby, krstiny, promócie. Čiže na všetky udalosti, kde preukazujeme niekomu úctu a podľa toho by sme mali aj vyzerať.

V obleku, ktorý je príliš dlhý či krátky, priveľký či pritesný budete vytŕčať z davu v tom negatívnom význame. To isté sa týka obleku, ktorý je skrčený alebo znečistený. Ak takýto oblek vlastníte a nezachráni ho ani návšteva krajčíra alebo čistiarne, bez ľútosti s ním navštívte najbližší smetný kôš. Kompromis v tomto prípade neexistuje.

​Hneď, ako skončíte svoj boj s oblekmi, vrhnite sa na ostatné oblečenie. Primalé alebo priveľké tričká? Preč s nimi. Nohavice, ktoré zapnete len pred obedom a rifle, ktoré držia na mieste len vďaka opasku ich môžu hneď nasledovať. Pokiaľ vám oblečenie nesedí na jednom mieste tela, pri nohaviciach napríklad v páse, bude to viditeľné aj inde.

Dobre nevyzerá ani oblečenie, ktoré nosíte nesprávne. Ako príklad uvedieme obyčajnú pánsku košeľu – často vídame nezapravené košele, ktoré by mali byť zapravené v nohaviciach a naopak. Platí tú pravidlo, že pokiaľ spodný lem košele siaha po vaše zápästia, mala by ostať na vrchu nohavíc. Keď je však dlhšia, mala by ísť dnu. Začnite sa pýtať predavačov, ako a s čím ktoré kúsky nosiť. Koniec koncov, na to v predajniach sú, nie?

Topánky s hranatou špicou a topánky „na všetko“

Časy, kedy bol tento štýl topánok v móde si nepamätajú už ani tí najstarší z nás. Hranaté topánky opticky skracujú nohu a celkovému výzoru dodávajú ťažkopádny, neohrabaný výraz. Prečo sa vôbec ešte vyrábajú ostáva záhadou. Na trhu s obuvou sa dajú nájsť stovky lepšie vyzerajúcich topánok, ktoré sú pohodlné a aj cenovo prijateľné. Neuspokojte sa preto s prvým párom, ktorý vám príde „pod nohy“ len za to, že je z kože a tým podľa vás spĺňa zásady slušnej a sofistikovanej obuvi.

​​Druhou kategóriou topánok, ktorým treba dať zbohom sú „topánky na všetko“. Nosíme ich do práce, s kamarátmi na pivo, na venčenie psa, na prechádzky po lese. A podľa toho aj vyzerajú. Sú vychodené, neurčitej farby a pravdepodobne ich zdobí aj pár dier, o ktorých si myslíme, že ich vidíme iba my. Chápeme, že pohodlie nadovšetko ale táto neslávna praktika medzi nami mužmi je na hranici s lenivosťou a nezáujmom.

Venujte cez víkend hodinku či dve návšteve pár obchodov a vyberte si topánky, ktorých účel je jasný – vychádzkové topánky do lesa, tenisky na behanie a venčenie psa, elegantné topánky do práce a na večeru s partnerkou. Keď budete topánky nosiť s dospelým prístupom podľa toho, na čo sú určené, budete vyzerať štýlovejšie, ochránite zdravie vašich nôh a, samozrejme, vám aj dlhšie vydržia.

​Svetre, mikiny a šále s hrčkami

K tomuto bodu nemáme čo dodať. Hrčky nie sú in v žiadnom štýle a neprejdú vám ani v tom vašom „osobnom“. Máme pre vás dve rady, ako sa im vyhnúť čo najdlhšie a to:

  1. Perte svetre, mikiny a hlavne šále a čiapky podľa inštrukcií. Tým máme na mysli nielen teplotu vody ale aj výber pracieho prostriedku. Pri drahších materiáloch sa neoplatí riskovať a naivne veriť, že vaša kúpeľňa sa vyrovná profesionálnej čistiarni.
  2. Odstráňte hrčky žiletkou. Hrčky nakoniec dobehnú každého z nás a pri širokom spektre kvality aj ceny, aké dnes módny priemysel oblečenia a doplnkov ponúka, vám nestojí za to kaziť si nimi osobný dojem.​

Súvisiace články