Omega ako oficiálna časomiera olympijských hier funguje už desaťročia, nie je to inak ani u tohtoročných zimných hier vo Pchjongčchangu.

Slávny výrobca predstavil novú kolekciu pod názvom “Seamaster Olympic Games Gold Collection”, ktorej exempláre v zlatom, striebornom a bronzovom prevedení sa udeľujú športovcom, ktorí sa umiestnia na stupni víťazov.

Omega hrá rozhodujúcu úlohu na hrách s piatimi kruhmi už od roku 1932 a má zmluvu od olympijských hier v Los Angeles na sto rokov, takže do roku 2032 bude táto legendárna švajčiarska značka určite počítať dôležité sekundy na turnajoch aj naďalej.

Zdroj: Omega

Zdroj: Omega

​Ako poctu k odkazu olympijských hier, vyrobili tri rôzne modely kolekcie z troch druhov zlata. Hodinky veľkosti 39,5 milimetra sú vyrobené z 18-karátového žltého zlata a zlata typu Sedna a Canopus.

Canopus je novo používaný exkluzívny typ bieleho zlata, porovnateľný so stopercentnou nehrdzavejúcou oceľou. Má brilantný jas, bielu farbu a dlhú životnosť.
Zdroj: Omega

​Osemnásť karátové zlato sa nachádza na ručičkách a korunke, kým ciferník vo farbe vajíčkovej škrupiny je ozdobený vintage logom Omega a čísla majú rovnako jasný povrch.

Zdroj: Omega
​Nie je to prvá a ani posledná kolekcia, ktorú spoločnosť Omega vydala na počesť olympijských hier.

Od roku 1932 pripravuje Omega pre každé hry pamätné limitované edície, ktorými vzdáva hold krajinám a mestám, ktoré športový sviatok hostia.

Zdroj: Omega

​Hodinky je možné zakúpiť aj samostatne s čiernym alebo hnedým koženým remienkom. Každý z týchto modelov je poháňaný mechanizmom Master Chronometer 8807 a všetky modely museli podstúpiť prísne testy.

Zdroj: SJX