Ako dieťa som trpel čiapkofóbiou.

Neznášal som zimnú čiapku. Síce som po vonku chodil s ľahkými omrzlinami uší, no zato strašne kúl a bez pocitu spoločenského znemožnenia. Vždy som si ju nasadil až pred dverami do bytu, aby som nenasral nezranil moju milovanú mamu. Navyše som mal pocit, že v čiapke vyzerám ako malý. Pritom podľa môjho názoru som už bol veľký, veď som dovŕšil trinásť rokov a holil som si štyri fúzy, ktoré som ešte ani nemal.

Radšej som nosil čelenku, k čomu, pevne verím, neexistuje žiadna fotodokumentácia. Časom sa to trochu zlepšilo, pomaly začal víťaziť zdravý rozum a pri teplotách pod -20°C som si na hlavu nasadil aj niečo ďalšie okrem vlasového gélu s mokrým efektom. Mierna čiapkofóbia však zostala a napríklad čapicu s brmbolcom by som si na hlavu nedal ani dnes.

Je tu ale našťastie zopár variantov zimných pokrývok hlavy, ktoré z dospelého muža nespravia skrachovaného štyridsaťdvojročného skejtera. Základ je nenosiť ich v lete, vyhnúť sa debilným nápisom typu SWAG, čo vlastne platí na akékoľvek časti oblečenia a hlavne ich mať tesne na hlavu, nie odstávajúce, ako to nosia šmolkovia. Jedným z pre mňa akceptovateľných variantov je aj táto pletená vecička, v angličtine má krásny názov beanie, niečo ako fazuľka, za čo asi môže tvar tvojej hlavy, keď si ju nasadíš. Celkom dobré, keďže sa ešte mohla volať aj pesar alebo žaluď.

Zdroj: Adam Rustman

​Môžeš si ju kúpiť v hocijakom obchode od číňana až po tie najluxusnejšie. Napríklad túto Moncler za púhych 578 €, aj keď som si istý, že existujú aj menej lacné. Ďalšou možnosťou je poprosiť babku či niektorú veľkopodnikateľku zo Sashe.sk, aby ti jednu uštrikovala, aj keď, tu by som bol obozretný, aby ti na ňu predsa len nevpašovala vyššie spomínanú, neviem prečo chlpatú guľku s čudným názvom brmbolec. Alebo ju môžeš nájsť na zemi, ako ja. No joke! Snáď si nemyslíš, že by som si zimnú čiapku sám kúpil?!

Možno sa pýtaš, prečo nemám čiapku na viacerých fotkách. Odpoveď je jednoduchá, na ostatných v nej vyzerám divne. To je tou čiapkofóbiou.

Pozrite si galériu

​Okrem nájdenej čiapky mám na sebe:

  • nový kabát, sveter, rukavice a okuláre Zara
  • nohavice staré
  • čižmy ešte staršie Diesel, ale tu klobúk, ehm, vlastne čiapku dole pred ich kvalitou, stáli ma síce majland, ale mám ich hádam aj desať rokov

Ináč ako nosiť dvojradový kabát sme si už minule vysvetľovali, takže to už hádam žiadny komentár nepotrebuje. Sledujte aj ďalšie vychytávky na mojom blogu.