V skratke: ak prehrabete otcov šatník s vecami, ktoré nosil v dvadsiatke, budete In. Ak vás téma zaujíma aj obšírnejšie a ste zvedaví na fotografie, čítajte ďalej.

Kým rok 2017 násilne pretláčal módu deväťdesiatych, rok 2018 sa bude niesť v znamení kreatívneho prepracovania fazón 70. a 80. rokov. Nasleduje krátky sprievodca najnovšími trendmi pánskej módy na nasledujúcu sezónu.

Out: Oversized tričká

Zdroj: Pinterest

​​Nezúfame. Ak nie ste skutočný raper z Bronxu, ostane na vás obrovské tričko bez žiadneho posolstva. Aj keď išlo o jeden z najrozšírenejších trendov roku 2017 (v pánskej a dámskej móde zároveň), rok 2018 s ním už ďalej nepočíta.

In: Roláky a 70. roky

Zdroj: Pinterest

Veľké tričká budú nahradené elegantnými a zároveň kreatívnymi vrškami: do popredia sa dostanú tesné a mužné modely.

Out: Károvaná poľovnícka košeľa

Zdroj: Pinterest

​Konečne! Trend Lumberjack je hrozne nudný už niekoľko rokov, preto ho radi pochováme.

In: Talianska elegancia, ktorej dominuje jednofarebnosť

Zdroj: Pinterest

​Okrem návratu k 70. a 80. rokom, sa tento rok vrátia aj talianske štýlové prvky: jednofarebné modely (často odvážne krikľavé) prípadne oblekové sety s jedným vzorom. Široký strih nahradí fazóna šitá na mieru.

Out: Skinny a deravé džínsy

Zdroj: Pinterest

​Nebudeme plakať ani za džínsami s napasovaným rozkrokom a dierami, ktoré naznačujú, aký veľký ste rebel.

In: Slim cut, rovné nohavice, vyšší driek

Zdroj: Pinterest

​V trende nohavíc prichádzajú v roku 2018 mužné napasované krivky, ale skôr s rovným strihom a predĺženou driekovou časťou.

Zdroj: Pinterest

​Plus môžeme tento rok počítať aj s elegantnými širokými nohavicami.

Out: Ugly sneakers

Zdroj: Pinterest

​Jednou z veľkých nepochopiteľností minulého roka bolo nosenie škaredých tenisiek. Chlapci aj dievčatá kupovali schválne nevkusnú športovú obuv, akoby ich za to platili. Našťastie, ako rýchlo sa tento bizarný trend objavil, tak aj zmizol.

In: Členkové čižmy a mokasíny

Zdroj: Pinterest

​Aj v pánskej obuvi budeme cestovať časom. Vracajú sa elegantné fazóny a prírodné a kvalitné materiály, ako koža. Vzory nahradí čistota a uhladenosť.

Out: Tričká s veľkým logom a nápismi

Zdroj: Pinterest

Nie veľmi sme rozumeli aj tomu, prečo musel niekto vyzerať ako chodiaca reklama. Navyše, ak zato míňal obrovské sumy. Našťastie, tričká Keep Calm and Party a im podobné končia tento rok v koši.

In: Dômyselné tenisové polokošele, košele na tričku

Zdroj: Pinterest

​Aj Lacoste, BOSS a Tommy Hilfiger vracajú tento rok trendy 70. a 80. rokov a s nimi svoje najlepšie polokošele, od ktorých pohodlnejšie, jednoduchšie a mužnejšie oblečenie nájdete len ťažko.

Zdroj: Pinterest

​V roku 2018 sa tiež vracajú rozopnuté košele oblečené na tričko. Ak všetko sedí ohľadom farieb a veľkosti, nemáme s tým žiadny problém.

Tento rok teda môžete pokojne prehrabať svoj starý šatník a nájsť si tam aktuálne módne trendy, v ktorých budete pôsobiť štýlovo a mužne.