Nový rok nemusí jednoznačne znamenať zmenu šatníka a túto jar nám to pretrvávajúci trend športového oblečenia ešte uľahčil. Keďže aj my sami zotrvávame v príjemnej uvoľnenej posviatočnej nálade, zamerali sme sa v dnešnom článku na trendy v štýle pohodlného casual streetwear. Športové súpravy, návrat ľadviniek a bonusový tip na záver ako byť štýlový vo dvojici. Čítajte ďalej.

Športové súpravy a oblečenie

Čo môže potešiť viac ako správa, že v teplákovej súprave sa budeme po sviatkoch cítiť nielen pohodlne, ale aj ako módny guru? Športové oblečenie je stále hitom sezóny - tričká, mikiny, tepláky, športové dresy. Móda zašla tentokrát tak ďaleko, že zažívame návrat ľadviniek. Nenosia sa ale na páse, ale krížom cez plece.

U svetových dizajnérov ako Gucci a Balenciaga kraľuje ľadvinka v červenej koži, výsledok spolupráce newyorskej značky Supreme s Louis Vuitton. Tento zberateľský kúsok bol v ponuke len vo vybraných štátoch za takmer 2 tisíc eur a momentálne dosahuje na internete aj trojnásobnú hodnotu. 

Protip: Vyzdvihnite svoj celkový ležérny outfit a cit pre módu kombinovaním klasickejších kúskov s tými športovými. Kombinácia bielej košele, klasického saka alebo koženej bundy s teplákmi je túto jar úplne v poriadku.

Červená - čím viac, tým lepšie

Zaregistrovali ste, ako sa u mužov nie až tak veľmi populárna červená dostala na výslnie? My áno, a rozhodne odporúčame nosiť všetko červené, čo sa vám dostane pod ruku.

Niekoľko štúdií založených na výsledkoch futbalu a kontaktných športov potvrdili, že táto do očí bijúca farba dodáva jej nositeľovi odvahu a  robí ho tiež v očiach protivníka viac dominantným. Červená vám tak okrem módnej vychytávky poslúži aj ako malá pomoc pri zdolávaní novoročných predsavzatí.

Protip: Ak červená nepatrí medzi vaše obľúbené farby, ale stále chcete držať krok s módou, stavte na červené doplnky ako šál, tenisky, čiapka alebo šiltovka.   

Športové dresy a šály

Nad ošiaľom, aký momentálne vyvolávajú obrovské farebné šály inšpirované tými futbalovými, niektorí fanúšikovia len krútia hlavou. Iní sa tešia, že hoci Majstrovstvá sveta vo futbale začínajú až v júni, svoj obľúbený klub môžu reprezentovať už teraz. Tento trend len potvrdzuje, že móda a spoločenské dianie vo svete boli vždy úzko prepojené. Ak fandíte móde viac ako futbalu, šály z pultov značiek Vetements, Y/Project, Givenchy alebo Gosha Rubchinskiy, budú pre vás tie pravé. Pripravte sa ale na fakt, že vás ľahko vyjdú až na niekoľko stoviek eur. 

Protip: Akýkoľvek šál splní účel, ale zapamätajte si, že čím väčší a farebnejší, tým lepší.

Držte krok spoločne

Posledným trendom, ktorý v dnešnom článku prinesieme je tzv. twinning (z anglického twins – dvojičky). Obliecť sa rovnako ako váš najlepší kamarát, aby ste každému ukázali, aké je vaše priateľstvo silné, sa môže niekomu zdať až príliš, ale všetci súhlasíme, ak sa jedná o vás a vašu priateľku, tento trend má jednoducho štýl. 

Protip: Zladiť si nemusíte úplne všetko, postačí aj košeľa či nohavice v rovnakej farbe a ktovie, možno sa takto spolu dostanete aj na stránky Vogue.