V zmodernizovanej podobe jedného z najlepších filmov s väzenskou tematikou dostane hlavnú úlohu blond macho.

Po 45 rokoch od premiéry krimi snímky Motýľ od režiséra Franklina J. Schaffnera, sa do kín čoskoro dostane aj jeho remake. Film nakrútený podľa literárnej predlohy autobiografického bestselleru Henriho Charriera v roku 1969 bol prerobený dánskym režisérom Michaelom Noerom a teraz si konečne môžeme pozrieť, ako bude vyzerať.

V origináli z roku 1973 hrali dve hlavné postavy Steve McQueen a Dustin Hoffman a v modernizovanej verzii prevzali úlohu Charlie Hunnam a Rami Malek.

Hlavný hrdina príbehu (pôvodne Steve McQueen, tu Charlie Hunnam) bol neprávom odsúdený na doživotie a vyhnaný do neslávne známej väznice vo francúzskej Guayane, kde sa trestali najhorší zločinci. Tamojšie podmienky boli neľudské, režim tvrdý a nádej na únik prakticky neexistoval. Charriere, podľa tetovania prezývaný Motýľ, však odmietol rezignovať. Myšlienka na útek bola to jediné, čo ho udržovalo pri živote. Získal pre ňu aj ďalšieho väzňa, slabošského, intelektuálne založeného Degu (pôvodne Dustin Hoffman, tu Rami Malek), ktorý sa do väznice dostal za falšovanie peňazí.

Premiéra filmu v Spojených štátoch bude 24. augusta.

Zdroj: YouTube