Od vytvorenia filmu požiadalo množstvo účinkujúcich, aby vystrihli ich vyhlásenia z dokumentu o vražde spred troch rokov.

Zdá sa, že jednej z najšokujúcejších vrážd v posledných rokoch sa nedarí byť dobrým námetom dokumentu Into the Deep. Jedna švédska televízna stanica sa nedávno dozvedela, že dielo, ktoré sa zaoberá príbehom odsúdeného Petra Madsena, napriek pôvodným plánom nebude odvysielané na Netflixe.

Americký poskytovateľ internetových streamovaných médií zatiaľ neposkytol žiadne oficiálne odôvodnenie, ale dôvodom pravdepodobne bude, že viacero protagonistov dokumentu požiadalo tvorcov po premiére Sundance, aby vystrihli ich vyhlásenia alebo ich rozostrili. Okrem nich sa od diela dištancoval aj samotný kameraman dokumentu, ktorý uviedol:

nepodporujem prezentáciu filmu v jeho súčasnej podobe.

Dokumentárny film Into The Deep predstavuje prípad dánskeho miliardára Petera Madsena, ktorý v roku 2017 pozval na vlastnoručne vyrobenú ponorku novinárku Kim Wall, ktorú tam brutálne mučil a rozštvrtil. Podľa obžaloby bol muž poháňaný chorými sexuálnymi predstavami.

Zdroj: Summary