Universal reaguje na aktuálnu situáciu: Na internete uvedie Trollov, Neviditeľného, Emmu aj Lov

Koronavírus tak možno spúšťa novú éru vo svete kinematografie.

Študiá Universalu majú plné zuby toho, že kvôli plošnému zatváraniu kín vo svete prídu pre koronavírus o obrovské peniaze: preto sa podľa časopisu Variety rozhodli uviesť svoje štyri filmy online. Jedným z nich bude aj film Trollovia: Svetové turné, ktorý bude online k vypožičaniu v rovnakom čase ako plánovaná premiéra. Áno, v Spojených štátoch si ho môžete požičať, nielen stiahnuť prípadne pozerať na streame, a to za 48,99 dolárov na 48 hodín, čo nie je v porovnaní s cenami lístkov v kinách príliš veľká suma.

Štyrmi plánovanými titulmi sú:

  • Trollovia: Svetové turné
  • Neviditeľný
  • Emma
  • Lov

Univerzal sa nezameriava len na Spojené štáty, ale aj zvyšok sveta. Trollovia 2 však budú uvedení na svetové plátna až 20. apríla. Samozrejme, filmy sa budú premietať v kinách, ktoré ešte fungujú, ale nedúfajte, že sa tak stane u nás.

Je to absolútne bezprecedentný krok, takéto obrovské produkcie sa doteraz zakaždým premietali najprv v kinách. Teraz si divák bude môcť vybrať, či si ho pozrie doma alebo na plátne. Ak to Universalu vyjde, možno sa tým začne v dejinách kinematografie písať nová éra.

Zdroj: Variety