Aj keď je Terminátor: Temný osud skutočne najlepší diel od druhej časti Terminátora, vzhľadom na to, aké slabé boli pokračovania, to nie je pre neho až taká výhoda.

Americká premiéra filmu minulý týždeň príliš nevyšla. Náklady na produkciu dosiahli spolu 185 miliónov dolárov (bez marketingových nákladov), z čoho sa v Spojených štátoch prvý víkend vrátilo iba 29 miliónov dolárov.

V medzinárodnom meradle je situácia o niečo lepšia a zisk filmu aktuálne dosahuje celosvetovo 123 miliónov dolárov, ale stále to nie je čistá výhra.

Je to veľké sklamanie pre spoločnosti Paramount, Skydance Media a 20th Century Fox (teraz Disney), pretože nielen Schwarzenegger a Linda Hamilton, ale aj samotný James Cameron sa vrátili do projektu šiestej franšízy, aj keď Cameron bol iba producent a režíroval ju Tim Miller, ktorý stojí aj za úspešnou snímkou Deadpool.

Veľké mená teda nechýbali, ale podľa The Hollywood Reporter by mohol byť tento film pre štúdiá kasovým prepadákom so stratou sto miliónov dolárov.

Aj keď si myslíme, že magazín vidí situáciu príliš pesimisticky a predpovedáme skôr nulové saldo, prípadne minimálny zisk, zdá sa, že ďalší film o Terminátorovi len tak skoro do kín nepríde.