Jednotlivé riasy, ochlpenie článkov prstov či drobný lem na šatách. Nič z toho nie je problém pre mexického maliara Omara Ortiza. Štyridsaťročný maliar si hovie vo vyobrazovaní nádherných nahých žien a ich telá zaznamenáva do tých najmenších detailov. Pozrite sa na video, ako vznikajú jeho obrazy.

Ortiz chcel už na začiatku svojej maliarskej kariéry zaznamenávať realitu na plátno čo najvernejšie. Túto techniku zdokonaľuje celý život a vyšperkoval ju na majstrovskú úroveň. Už na škole sa venoval výtvarnému umeniu, aj keď trochu inak. Vyštudoval totiž grafický dizajn. Až neskôr sa začal venovať olejomaľbe a od roku 2002 ho maľovanie živí.

Pozrite si galériu

Aj keď obsahujú jeho maľby neuveriteľné detaily, Ortiz má rád jednoduchosť. Vyžíva sa v reprodukcii jemných tónov ľudskej kože a jej nuancií v závislosti na miere denného svetla. Väčšinou sú hlavným motívom sporo odeté ženy, ktoré stoja pred jednoduchým pozadím. maliar svoje diela zatiaľ vystavoval v rodnom Mexiku, Španielsku, Holandsku a Veľkej Británii.

Zdroj: CNC