Na prvý pohľad uvidíte len krajinu alebo prázdny byt. Ak sa ale pozornejšie pozriete na nasledujúce zábery uvidíte, že na každom sa skrýva dievča, a to väčšinou nahé, ale s dokonalým bodypaintingom. Litovská fotografka Vilija Vitkute, žijúca v Nórsku, na svojich modelkách vytvorila maskovanie, v ktorom až neuveriteľne splývajú s okolím.

Pri fotografovaní sa Vilija nechala inšpirovať severskou prírodou, ktorá ju ichvacuje už od detstva. Na svojom webe tvrdí, že v prírode trávi väčšinu svojho voľného času a cíti sa slobodnejšie a zabúda na čas.

Príroda hrá aj hlavnú úlohu aj v sérii fotografií, ktorú Vilija nazvala Illusionary Art a ktorá sa rýchlo stala hitom internetu a sociálnych sietí. "Vezmem si okolitú prírodu a znovu vytvorím na mojom modeli, ktorý z istého pohľadu dovoľuje takmer dokonale zmiznúť v okolitej prírode," opisuje fotografka zábery z tejto série.

"Musím ale tiež často pracovať veľmi rýchlo, pretože modelka nemôže zostať v rovnakej pozícii veľmi dlho, zvlášť keď fotíme v prostredí s drsnejšími podmienkami," dodáva Vilija. Zábery totiž vznikali napríklad aj vysoko v horách alebo v zasneženom zimnom lese.

Pozrite si galériu

Táto umelkyňa maľuje 3D obrazy na telo svojej priateľky

Obľúbeným modelom Natashy Farnsworth je jej priateľka, na ktorej telo maľuje nádherné trojrozmerné obrazy.

Zdroj: CNC