Že mali ľudia rôzne predstavy o budúcnosti, to je známa vec. Nie tak známy je ale fakt, že sa tieto pozoruhodné predstavy dostali občas na plátno, na rytiny či tlačiarensky lis. Britský denník The Independent pred časom zozbieral kresby, ktoré ukazujú, ako si ľudia na samom začiatku 20. storočia predstavovali svet o sto rokov. Niektoré nápady naozaj stoja za to.

Tieto predstavy síce môžu vyvolať úsmev, pravdou ale je, že sa súčasná realita natoľko nelíši - hoci prevedenie niektorých spodobnených vynálezov je trochu naivné. Napríklad predstava, ako bude vyzerať moderné upratovanie domácnosti v roku 2000 - robotická kefa so železnými úchytmi, ktorú slúžka bude obsluhovať len šnúrkou, aby sa príliš nenamáhala.

Trochu naivne tiež pôsobí predstava farmára riadiaceho stroj na poli, ktorý za neho všetko robí. Pozrite sa do galérie na niektoré kresby francúzskeho maliara Jeana-Marca Côtého, ktorý svoje nápady vytvoril počas rokov 1900-1910.

Pozrite si galériu

Neuveriteľné, akým spôsobom tento fotograf vytvára nové svety

Samozrejme, nejde o klasické fotografie, ale aj s fotomanipuláciami sa dokážete dostať na vrchol. Kanadskému fotografovi sa to podarilo.

Zdroj: CNC