INZERCIA - Unikátne exponáty alebo klasické umenie? Viedeň láka čoraz viac Slovákov. Unavení z lyžovania a zimných radovánok? Objavte čaro historického centra, navštívte známe múzeá a vychutnajte si kávu, či zákusok v útulných kaviarniach Viedne.

Prírodovedecké múzeum Viedeň

Ok, v tomto múzeu bol asi každý. Ak nie, musíte ho vidieť. Nájdete ho na námestí Márie Terézie. Múzeum vzniklo približne okolo roku 1750 a za jeho zakladateľa sa považuje Štefan Lotrinský - manžel Márie Terézie. Dnes tu nájdete 3 oddelenia, ktoré sa venujú antropológii, mineralógii a geológii. Za najvzácnejšie exponáty sa považuje 29 500 rokov stará Venuša z Willendorfu alebo obrie kostry dinosaurov. Múzeum je otvorené štvrtok až pondelok od 9:00 do 18:30.

Múzeum voskových figurín Madame Tussauds

Stretnutie s Máriou Teréziou si môžete dohodnúť kedykoľvek. Stačí sadnúť na autobus z Bratislavy do Viedne a navštíviť múzeum voskových figurín. Stretnete tu aj pápeža Benedikta XVI alebo budete mať možnosť nahliadnuť do oválnej pracovne Baracka Obamu. Múzeum je otvorené denne 10:00-18:00, 364 dní v roku. Posledný vstup je možný o 17:00. Zatvorené je iba na Štedrý deň.

Zdroj: Pixabay.com

​Technické múzeum Viedeň

Ak je vám blízka fyzika, navštívte technické múzeum vo Viedni. Toto múzeum je zamerané na interaktívne exponáty, ktoré názorne vysvetľujú jej zákony. V niekoľkých pavilónoch nájdete historický prierez od prvých strojov, pavilónu energie až po oddelenie optických klamov. Múzeum je otvorené, až na niekoľko výnimiek, počas celého roka pondelok až piatok: 09:00 - 18:00 a počas víkendov a sviatkov: 10:00 - 18:00.

Zdroj: Pixabay.com

MUMOK - múzeum moderného umenia​

Mumok je najväčšie múzeum v strednej Európe venované modernému umeniu a architektúre. Pokiaľ patríte medzi nadšencov - nesmiete ho vynechať. Toto múzeum je otvorené v pondelok od 14:00 do 19:00 alebo utorok až sobota: 10:00-19:00 prípadne ho môžete navštíviť vo štvrtok od 10:00-21:00. Prehľad o aktuálnych výstavách nájdete na stránke múzea.

Galéria a múzeum Albertina

Umelecké múzeum a galéria medzinárodného významu. Presne to je Albertina. Pokiaľ vás zaujíma klasické umenie, sledujte aktuálne výstavy v tomto múzeu. Máte šancu natrafiť na skutočné skvosty.

Zdroj: Pixabay.com

​Salvator Dalí alebo Picasso? V Albertine nájdete umelecké diela od 15. storočia až po moderné umenie. Niektoré výstavy sú v galérii len dočasne. Možno sa vám pošťastí vidieť na vlastné oči cenné umelecké diela zberateľov, ktoré sú dočasne prepožičané galérii. Toto múzeum sa nachádza v centre mesta na známom Albertina platz. Je otvorené denne od 10:00 do 18:00.

Zdroj: inzercia