Zatiaľ čo bitku slávnych značiek s prehľadom vyhral obchodný reťazec John Lewis, sociálne siete búra ešte jedno video. Čo je ale pozoruhodné, je rozpočet, za ktorý ho mladý filmár nakrútil. Celý projekt stál údajne len 50 libier a z filmára Phila Beastella, ktorý ho nahral na svoj Facebook, urobil cez noc hviezdu. Zábavné sú ale aj ďalšie projekty.

1. miesto: Láska je dar od Phila Beastella

V dĺžke dvoch minút vás tento filmár dokáže spoľahlivo rozplakať. Krátky film Love is a Gift nakrútil už v roku 2014, ale tento rok ho zverejnil v reakcii na humbuk okolo reklamy Johna Lewisa. Je to príbeh o mužovi, ktorý sa každý rok teší na Vianoce, aby si vypočul nahrávku, ktorú mu nahrala matka pred tým, ako zomrela. Kto sa pri tejto reklame nerozplače, mal by si na kardiológií nechať skontrolovať prítomnosť vlastného srdca.

2. miesto: Reklama obchodného reťazca John Lewis

Klasická poctivá práca, ktorú táto firma na svojich vianočných reklamách odvádza už viac než desať rokov. Elton John, piano, jedna pieseň a opäť silná hra na emócie. Vychutnajte si ju.

3. miesto: Slepačí western fast foodu KFC

Dramatický príbeh súboja medzi kuraťom a moriakom rámuje geniálna skladna L'estasi dell'Oro od Ennia Morriconeho, ktorá znalcom pripomenie western Dobrý, zlý a škaredý. Príbeh rámuje hláška "moriak sa objaví a zmizne, ale kura zostáva" a naráža na tradičný britský vianočný pokrm verzus kuracie evergreeny z rýchleho občerstvenia.

Čím by boli Vianoce bez lásky? Nová vianočná reklama vás zaručene dojme

Vianočné kampane sú v plnom prúde a všetky spoločnosti sa predbiehajú, ktorá z nich vyrobí tú najpamätnejšiu reklamu roka. Máme ďalší tip.

Zdroj: CNC