Geert Weggen je holandský fotograf zaoberajúci sa dokumentovaním prírody. Za posledných šesť rokov sa ale jeho láskou stali veveričky a ich fotografovaniu zasvätil všetku svoju prácu. A výsledok je veľmi roztomilý a vtipný.

K práci s veveričkami sa Geert dostal viac-menej náhodou, keď si všimol, že tieto drobné zvieratá často hľadajú okolo jeho domu jedlo. Využil to a urobil pár prvých záberov. Postupom času začal veveričkám na okno sám dávať rôzne kŕmenie a tie sa začali vracať čoraz častejšie.

Na balkóniku Geertovho domu tak začalo vznikať malé vidiecké štúdio, kam veveričkám dáva rôzne rekvizity na hranie. "Moja terasa sa stala ateliérom pod šírym nebom, plným rôznych zrkadielok a fotoaparátov, ktoré snímali tieto drobné zvieratá, keď v rôznych skrýšach hľadali schovanú potravu," napísal o projekte na svojom webe.

Počas šiestich rokov života s veveričkami nasnímal stovky fotografií, mnoho z nich bolo uverejnených aj v odbornej tlači a literatúre.

Pozrite si galériu

Medzi najlepšími svadobnými fotografiami roku 2018 nájdete úplne geniálne kusy

O tom, že svadba je výnimočná udalosť, kde je čo dokumentovať počas celého dňa, niet najmenších pochýb. Svadobné fotografovanie je umenie.

Zdroj: CNC