Robert Gonsalves je umelec, ktorý sa vydal trochu zvláštnym smerom. Jeho diela sú postavené na optickom klame. Donútia vás premýšľať a oklamú nielen váš zrak, ale aj myseľ. O tento typ umenia sa začal zaujímať už v ranom veku, a to v dvanástich rokoch.

Hneď zo začiatku svojich výtvarných pokusov sa Gonzales naučil detailne pracovať s neobvyklou perspektívou. Tento štýl maľovania potom dotiahol do úplnej dokonalosti, kedy jeho kresby úplne oklamú vaše vnímanie a spôsobia, že sa sami seba musíte pýtať, čo na obraze vlastne skutočne je.

Obrazy majú nejasnú hranicu medzi niekoľkými príbehmi a váš zrak skáče z jedného na druhý. Na prvý pohľad zmätené diela sú ale dokonale premyslené.

Pozrite si galériu

Nahé krásky ako skutočné: Na aktoch mexického maliara nespoznáte rozdiel medzi fotografiou a maľbou

Mexičan Omar Ortiz zasvätil svoj umelecký život hyperrealizmu. Zaujímavý je fakt, že tento termín sa prvýkrát objavil až v roku 1973, keď ho použil Belgičan Isy Brachot, obchodník s umením, ktorý pomenoval výstavu vo svojej bruselskej galérii práve Hyperréalisme. Na popis umeleckého štýlu či hnutia sa ale tento názov začal používať až začiatkom tisícročia.

Zdroj: CNC