Súborné vydanie Hercule Poirot – Poviedky je luxusne upravená, bohato ilustrovaná kniha s kazetou, ktorá obsahuje 55 prípadov slávneho belgického detektíva vrátane poviedky, ktorú v Spojenom kráľovstve publikovali až sedemdesiat rokov po jej vzniku: Poirot a záhada na regate.

Ako bonus boli do zbierky zaradené aj pôvodné verzie dvoch príbehov Agathy Christie: Únos Kerbera zo zbierky Herkulovské úlohy pre Hercula Poirota a Nehoda s loptičkou, ktorú neskôr autorka spracovala do detektívky Nemý svedok.

Slovenské vydanie poviedok s Herculom Poirotom je unikátne aj z prekladateľského hľadiska, keďže preklad je dielom jediného človeka – renomovanej prekladateľky Alexandry Ruppeldtovej.

Zdroj: IKAR

​Okrem poviedok zo súboru Herkulovské úlohy pre Hercula Poirota a poviedky Druhý gong, ktorá vyšla v zbierke poviedok s názvom Svedok obžaloby, všetky ostatné poviedky v tomto zväzku vychádzajú v slovenčine prvý raz.

A napokon ešte jeden špeciálny bonus: originálny doslov ku knihe napísala známa slovenská humoristka a moderátorka Elena Vacvalová.

Agatha Christie

Patrí k legendárnym tvorcom detektívok. Napísala takmer 300 diel vrátane divadelných a rozhlasových hier, romantických próz, zbierky poézie, súboru básní, poviedok pre deti a autobiografie Môj životopis.

Prežila dve manželstvá (v roku 1919 sa jej narodila dcéra Rosalind), absolvovala cestu okolo sveta i niekoľko archeologických výprav na Stredný východ.

Za celoživotné dielo jej v roku 1971 udelili titul Dáma britského impéria. S takmer dvoma miliardami predaných výtlačkov kníh (polovicou v angličtine a druhou polovicou vo vyše sto jazykoch) je najvydávanejšou prozaičkou na svete – predstihla ju iba Biblia a Shakespeare.

Prečítajte si viac o novej jedinečnej knihe Hercule Poirot – Poviedky.

Zdroj: IKAR