Francúzsky fotograf Romain Thiery sa preslávil projektom Rekviem za klavír, ktorý mapoval opustené miesta a chátrajúce budovy po celej Európe. Prinášame vám jedinečný pohľad do útrob domov, z ktorých síce zmizli obyvatelia, ale stavby si aj tak dokázali uchovať skrytý pôvab.

"Počas práce na projekte som občas našiel opustené miesta, kde zostali osobné veci bývalých vlastníkov. Zdalo sa, akoby sa čas v určitom okamihu zastavil," opisuje atmosféru opustených domov Romain Thiery. Najčastejšie sa dostáva do starých zámkov, kostolov, škôl, divadiel, nemocníc a hotelov.

Fotograf svoju prácu prirovnáva k potápaniu. "Potápam sa do priestorov, o ktorých si každý myslí, že sú prázdne. Ale nie je to tak. Trávim tam celé hodiny. Cieľom môjho umenia je nájsť tie prvky života, ktoré ľudia považujú za mŕtve, a zachytiť ich fotoaparátom," dodáva autor projektu.

Pozrite si galériu

Nádherná architektúra: Tieto stanice metra ulahodia každému oku

Na Slovensku žiadne metro nemáme a ak by sa aj odsúhlasila jeho výstavba v Bratislave, trvala by desaťročia a stála neskutočné peniaze. Zatiaľ sa teda môžeme kochať stanicami metra inde vo svete.

Zdroj: Bored Panda