V tejto časti si povieme niečo viac o festivale, interpretoch a budúcnosti. Tento-ročný Sziget si prišlo vychutnať viac ako 452 tisíc návštevníkov. Zaujímavosťou je že za celú dobu existencie sa vystriedalo nespočetné množstvo návštevníkov a preto sa riaditeľ festivalu rozhodol odmeniť 8-miliónteho návštevníka doživotným bezplatným vstupom na festival. "Výherkyňou" sa stalo dievča z Transylvánie, ktorej aj za našu redakciu gratulujeme a v tichosti závidíme :) s tým že sziget vstupuje do novej éri sa mohli fanúšikovia oboznámiť už tento ročník, okrem nového vlastníka ktorý príde od budúceho ročníka sa hlavným riadeľom stáva Tamás Kádar, ktorý pôsobil ako výkonný riaditeľ kultúrneho manažmentu a prebral tak kompetencie zakladateľa Karolyho Gerendaie.

"Dvadsiaty piaty ročník je míľnikom v existencí akcie. Za tú dobu sme vytvorili jedinečný a populárne multi-kultúrny festival, ktorý sa odlišuje od ostatných predovšetkým úžasnou atmosférou, kultúrne rozmanitosťou, pestrým programom, službami na vysokej úrovni. Súčasný Sziget je lídrom medzi festivalmi, a preto na to musíme reagovať, aby sme sa nestali len jedným z mnohých "

vyhlásil Tamás Kádar

Na Szigete si každý rok môžete užiť aj rôzne netradičné atrakcie, či už zavítate na tajnú párty alebo Vás počas odpočinku na tráve začne "obkusovať" obrovská ruka či oko. Je to jednoznačne festival, ktorý by mal každý minimálne raz za život zažiť. Sziget prinása aj množstvo pekných príbehov, jeden sa stal aj speváčke Aiko ktorá vďaka súťaži campfire dostala možnosť sa zučasniť a aj si zahrať na festivale, pozrite si jej prihlášku tu:

Pozrite si galériu

Čo očakávať od nového majiteľa a ďalšieho ročníka Szigetu? Určite sa môžeme tešiť na množstvo prekvapení, ktoré organizátor sa rozhodol zverejnovať postupne v priebehu zvyšku roka 2017 a 2018. Podľa už avizovaných vyjadrení sa trend výberu hlavných hviezd už nebude opakovať, preto sa môžeme tešiť na rôznorodých prvotriednych vystúpení v pozícií headlinerov festivalu.