Jeden z najslávnejších festivalov starého kontinentu Sziget oslavíl svoje 25 narodeniny. Festival lásky, priateľstva a rovnosti ponúkal všetko, čo si len milovníci hudby dobrého jedla a oddychu môžu želať. Tento ostrov na Dunaji pohostil ľudí z viac ako 100 krajín celého sveta. Festival ktorý trvá 7 dní ponúka naozaj širokú plejádu interpretov. Najväčšou hviezdou festivalu bola speváčka P!NK  táto 38 ročná Americká hviezda predviedla skvelé vystúpenie, ktoré zachvátilo v prvý večer festivalu celé obecenstvo. Plný kotol pred hlavným pódiom si vychutnával najväčšie hity v elektrizujúcej atmosfére.

#pink #szigetfesztival2017 #whoknew #concert #budapest #sziget2017 #jovolt

A post shared by Pinter Andrea (@insgandi) on

 

Mimo hudby sme však boli uchvátený na všadeprítomné výzvy k tolerancií, jednote a ľudskosti. Festival Sziget sa netají svojimi názormi, ktoré sa v mnohých nestotožňujú s názormi maďarskej vlády, či už sa jedná na tému migrácie, homosexuality a pod. Na jeden týždeň sa  Ostrov Óbudai zmenil na ostrov slobody. Pozitívna energia sávajúca z ľudí na festivale strhne aj „najufrflanejších“ ľudí J Naša redakcia pri desiatkách rozhovor, ktoré sme uskutočnili počas festivalu, nabrala presvedčenie, že je možné byť strhnutý atmosférou v ktorej jedinou premennou je úsmev a dobrá nálada. ​Na Szigete zahrali aj Kinsfolk ktorí si získali pozornosť singlami Adelaide a Will Wait For You. "Vedeli sme, že naša kapela bola v balíku odporúčaných interpretov zo Slovenska, ale keď nám prišiel mail zo Szigetu, sami sme tomu neverili. Veľmi sa tešíme, že náš oslovili" takto reagoval člen kapely Dominik Demčák.

Pozrite si galériu

Festival ponúkal počas siedmich dní mimo hudby aj vystúpenia svetových akrobatických cirkusov, tanečné predstavenia, pouličné divadlo, diskusie, ale aj umeleckú zónu s rôznymi workshopmi. Sprievodné aktivity aj tento rok priniesli veľa rôznorodých prvkov. Uchvatné umelecké inštalácie v Art zóne sa zmenili pre množstvo ľudí na oddychovú zonu. V zóne športu sa okrem lukostreby futbalu rôznych lezeckých aktivých našlo miesto aj pre divákov, ktorí si mohli vychutnať práve futbalový turnaj. V ďalšej časti si povieme niečo o jednotlivých pódiach už o pár dní...