V tomto roku nás nečaká len druhá sezóna Príbehu služobníčky. Oplatí sa sledovať aj týchto 15 seriálov.

Altered Carbon

Na nový seriál Netflixu, ktorý vznikol na základe románu Richarda K. Morgana, nás výborne naladil už jeho trailer. Jedinou nevýhodou tohto sci-fi noir diela môže byť fakt, že je pod ním režisérsky podpísaná Laeta Kalogridis, ku ktorej menu sa neviažu práve tie najlepšie tituly (ako scenáristku ju nájdete vo filmoch Terminátor Genisys alebo Útok na Biely dom). Na druhej strane, podpísaná je aj pod vydarenou mysterióznou drámou Prekliaty ostrov, takže sa necháme prekvapiť. Altered Carbon štartuje na Netflixe 2. februára.

Black Lightning

Ak ešte nemáte dosť záplavy superhrdinov, je tu seriál Black Lightning, jedno z veľkých prekvapení The CW. Štart tiež nemal najhorší, čo potvrdzuje 2.31 miliónová sledovanosť. Príbeh je o superhrdinovi na dôchodku (Cress Williams), ktorý je po deviatich rokoch opäť prinútený obliecť si svoj kostým a robiť poriadok. Mimochodom, Black Lightning je súčasťou sveta DC, takže nie je vylúčené, že príležitostne uvidíme aj účinkujúcich z akčného seriálu Arrow.

My Next Guest Needs No Introduction

Nasledujúci tip vás možno trochu prekvapí. Reč bude o jednej talkshow a jednom obrovskom návrate. Na obrazovky sa vracia moderátorská hviezda David Letterman. A rovnako slávni budú aj jeho hostia, medzi ktorými nechýbajú mená ako George Clooney, Howard Stern, Jay-Z alebo Barack Obama. Práve s bývalým prezidentom Spojených štátov odštartovala talkshow 12. januára a vo februári bude jej hosťom George Clooney.

Happy!

Jedným z najväčších prekvapení roka. Aj keď seriál Syfy založený na komikse odštartoval vlani v decembri, je tak skvelý, že vám ho musíme predstaviť, keďže väčšiu časť si budete môcť pozrieť práve v roku 2018. A čím je teda tento seriál výnimočný? Nie práve v mnohých seriáloch pomáha hlavnému hrdinovi malý animovaný okrídlený koník, ktorý sa volá Happy. Navyše je imaginárnym priateľom uneseného dievčatka, ktoré drží v zajatí muž prezlečený za Santa Clausa. Povinnosť.

American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace

Práve začala nová sezóna American Crime Story, takže ešte nie je neskoro naskočiť. Po vynikajúcej sezóne O.J. Simpson, prichádza na rad téma vraždy Gianni Versaceho a zdá sa, že ani táto sezóna antologického seriálu nie je na zahodenie. To znamená, že ju určite nesmieme vynechať.  

The Alienist

Štartuje aj dramatický seriál TNT, nakrútený podľa predlohy novely Caleba Carra a nie je v ňom núdza o hviezdne mená ako Daniel Brühl, Luke Evans a Dakota Fanning. Príbeh sa vracia do New Yorku v roku 1896, kde dochádza k vraždám mužských prostitútov. Jedna skupina sa vo veci rozhodne pátrať. 

Waco

Tento šesťdielny miniseriál a je nakrútený podľa skutočnej udalosti. V roku 1993 v texaskom meste Waco, sa jedna sekta dostala do konfliktu s FBI a ATF (Americký vládny Úrad pre alkohol, tabak a strelné zbrane), ktorý vyústil do 51-dňovej prestrelky. V seriáli Paramount Network účinkujú herci ako Michael Shannon, Taylor Kitsch, Melissa Benoist a John Leguizamo. Prvú časť ste mohli vidieť už včera.

Krypton

V seriáli Davida S. Goyera bude o prežitie bojovať Supermanov starý otec. Seriál Syfy sa odohráva zhruba dvesto rokov pred narodením Supermana. Podľa príbehu bude musieť Seyg-El očistiť meno svojej rodiny. Seriál začína 21. marca.

Roseanne

Od skončenia legendárneho seriálu uplynulo neuveriteľných 21 rokov. Úspešná séria mala 9 sezón a teraz sa vracia s pôvodnými postavami. Zábava začína 27. marca.

Maniac

S týmto seriálom ešte môže Netflix prekvapiť. Veď s menami ako Emma Stone, Jonah Hill a Justin Theroux idú na istotu, ale skutočnou čerešničkou je tvorca Cary Fukunaga, ktorý stál za absolútnou seriálovou špičkou True Detective. Seriál je remakom nórskeho seriálu z roku 2014, v ktorom sa hlavný hrdina pokúša prežiť v psychiatrickej inštitúcii vo svojom vlastnom svete.

Zdroj: Twitter

​Westworld: Druhá sezóna

V apríli sa na obrazovky vracia aj Westworld, do ktorého sa vracia aj Anthony Hopkins, so všetkými postavami, ktoré prvú sezónu zázrakom prežili. Jedno je isté, aj naďalej budeme súčasťou Westworldu, ale ocitnú sa v ňom aj samurajské príbehy.

Castle Rock

Tvorcom seriálu založeného na románoch Stephena Kinga je J.J. Abrams a my budeme môcť sledovať osudy postáv, ktoré sú nám dôverne známe z Kingových príbehov v Castle Rock. Keďže v jeho knihách nie je núdza o fiktívne mestá, je odkiaľ čerpať námety. V seriáli si zahrajú Melanie Lynskey, Jane Levy, Sissy Spacek a Bill Skarsgård. Ešte nevieme presný dátum štartu seriálu, ale bude to v tomto roku.

Unsolved: The Murders of Tupac & The Notorious B.I.G.

Začína nový antologický seriál, ktorého prvá sezóna sa pokúsi zrekonštruovať okolnosti smrti raperov Tupaca a Biggieho. Seriál je spracovaný na základe knihy Grega Kadinga - Murder Rap: The Untold Story of Biggie Smalls & Tupac Shakur Murder Investigations.

The Ballad of Buster Scruggs

Keď za seriálom na Netflixe stoja bratia Coenovci, je to garantom úspechu. Hlavnej úlohy šesťdielneho westernového miniseriálu sa zhostil Tim Blake Neslon. Nevieme presne kedy, ale objaví sa v ňom aj James Franco, čo je rovnako dobrá správa.

Zdroj: Imdb

​Before I Wake

Máte radi hororový žáner? Nech sa páči, tento seriál by vám mohol vyhovovať. Je to jedna nekonečná nočná mora. Príbeh sleduje manželskú dvojicu Marka a Jessie, ktorí smútia za svojim mŕtvym synom. Do opatery si preto vezmú chlapca Codyho (Jacob Tremblay), o ktorom vyjde najavo, že má zvláštne schopnosti a dokáže preniesť sny do reality. Pri premiére si malý herec radšej zakrýval rukami oči. Režisérom je Mike Flanagan.