Jedna z najpredávanejších škótskych single malt whisky na svete, Glenfiddich, chce podporiť lokálnu komunitu v mestečku Dufftown. Práve v tomto meste, v regióne Speyside, pálenica stojí a produkuje svoju špičkovú whisky. Na dobročinné účely venuje výťažok z aukcie.

Do nej poputuje špeciálna edícia whisky Glenfiddich. Pôjde o Glenfiddich Spirit of Speyside Distillery Edition 2020, čo je 13-ročná single malt whisky, ktorá dozrievala v sude číslo 25427 po sherry. V aukcii sa bude predávať len 450 fliaš tejto špecialitky, ktorá bola plnená v sile 65,7 % alkoholu. A to je veru mimoriadna záležitosť!

Špeciálna edícia, ktorá bude na predaj v aukcii od 17. do 22. júna 2020 na platforme The Whisky Auctioneer, nebude k dispozícii na predaj nikde inde, teda ani v destilérke a ani v predajniach alkoholu.

Zdroj: Glenfiddich / William Grant and Sons

​Pandémia koronavírusu zasiahla aj ekonomiku v regióne Speyside, dotkla sa najmä turizmu a cestovného ruchu. Prevádzkovateľom turistických zariadení nepomohlo ani zrušenie tamojšieho whisky festivalu, čo spôsobí ďalšie výpadky v ich príjmoch a mnohých dostane na pokraj podnikateľskej existencie. A práve nim chce Glenfiddich aukciou špeciálnej whisky pomôcť.

Lokálna komunita bola srdcovou záležitosťou pálenice Glenfiddich už od roku 1887, kedy bola destilérka založená jej zakladateľom Williamom Grantom. „Chceme, aby bola táto špeciálna edícia našej whisky vnímaná ako pocta Williamovi Grantovi a jeho odkazu pre tento región a najmä pre ľudí, ktorí tu žijú,“ povedal Struan Grant Ralph, globálny ambasádor značky Glenfiddich.

Zdroj: Glenfiddich / William Grant and Sons

​Za výberom whisky Glenfiddich Spirit of Speyside Distillery Edition 2020 stojí známy a uznávaný malt master pálenice Brian Kinsman.