Ak máte radi mäsové guľky z IKEY, konečne zverejnili ich recept, podľa ktorých si ich môžete pripraviť. Ukážeme vám ako!

Ingrediencie pre 4 osoby:

  • 50 dkg mletého hovädzieho mäsa
  • 25 dkg mletého bravčového mäsa
  • malá cibuľa (sekaná)
  • strúčik cesnaku (nasekaný)
  • 10 dkg strúhanky
  • 1 vajce
  • 5 lyžíc mlieka
  • soľ a korenie

Príprava:

  1. Zmiešajte mäso, pridajte cibuľu, cesnak, vajce a dobre premiešajte. Ak to máte, pridajte do zmesi mlieko a korenie.
  2. Vytvarujte malé guľky, položte na tanier, prikryte ich a nechajte dve hodiny odstáť v chladničke – ostanú počas pečenia guľaté.
  3. Vyberte ich, opečte v oleji na miernom ohni do chrumkava.
  4. Keď zhnednú, vložte gule do ohňovzdornej misy a vložte do rúry predhriatej na 160 alebo 180 stupňov na 30 minút.

​Neodmysliteľná omáčka

  • trocha oleja
  • 4 dkg masla
  • 4 dkg múky
  • 1,5 dl šťava z hovädzieho vývaru
  • 1,5 dl šťava zo zeleninovej polievky
  • 1,5 dl smotana na šľahanie
  • 2 lyžičky sójovej omáčky
  • 1 lyžička dijonskej horčice

Príprava:

Maslo rozpustite na panvici, pridajte múku a miešajte asi dve minúty, kým nezhnedne. Pridajte vývary a smotanu, sójovú omáčku a dijonskú horčicu. Varte, kým omáčka nezhustne.

Dobrú chuť!