Už niekoľko rokov sa šepkalo o tom, že spoločnosť Spot Whiskey pracuje na novodobej verzii svojej slávnej Blue Spot Irish Whiskey. Predstavená etiketa potvrdila to, o čom sa doteraz viedli kuloárne reči.

Nová 7-ročná írska single malt Blue Spot je whiskey, ktorá bola do 0,75 l fliaš naplnená v sudovej sile. To znamená, že po dozrievaní už nebola riedená vodou. Írska novinka má až 59,2 percenta alkoholu, čo už je celkom slušná dávka.

Zdroj: Spot Whiskey

Blue Spot 7 Year Old Cask Strength Irish Whiskey, ako znie jej celý názov, má svoje nespochybniteľné kvality. Minimálne sedem rokov dozrievala v sudoch po Bourbone, v sudoch po Sherry a v sudoch po portugalskom červenom víne Madeira. To všetko sa zmixovalo a vznikla jedna vynikajúca ovocná whiskey.

Zdroj: Spot Whiskey

​Najdôležitejšie však pre všetkých milovníkov whiskey sú prirodzene degustačné poznámky, ktoré hovoria viac o tom, aká nová Blue Spot vlastne je. Poďme sa teda na to spoločne pozrieť.

 

    • Vôňa novej írskej single malt je ovocná, definujú ju ako ľahkú zmes ananásu, kiwi, zeleného banánu a limetkovej kôry, po ktorej nasleduje trochu korenia, pečené jablko, lieskové orechy a opekané drevo.

 

    • Chuť tejto whiskey je veľmi lahodná a hladká, jemná. Na jazyku pocítite jemnú ovocnú zmes, olej z klinčekov a štipku čierneho korenia. No a potom prídu oriešky, vanilka a škorica.

 

    • Na záver dominuje exotické ovocie v rovnováhe s korením. Všetko zreteľne a s dlhým príjemným pocitom. A presne tak má dobrá whiskey chutiť!

Spot Whiskey označuje svoje produkty názvami farieb. Modrá je vždy sedemročná, zelená 10-ročná, žltá je 12-ročná a červená 15-ročná whiskey z tejto dublinskej pálenice.