Svet už viac nie je bezpečným miestom: Vymysleli pizzu s kiwi
A aj tentokrát vieme, komu vďačíme, že nás posunul o krok bližšie k apokalypse. Za tento kulinársky armagedon môže Stellan Johansson, ktorý žije v švédskom Skottorpe.
Príbeh začína tým, že Johansson dostal obrovské množstvo kiwi zo skleníka svojho brata a rozhodol sa zničiť svet gastronómie. Vymyslel množstvo neobvyklých využití pre toto zelené ovocie. Urobil z nich koláče (asi jediný nápad, ktorý neotvára nožík v našom vrecku), zabalil ho do slaniny, obaľoval ho, vyprážal na oleji, ale stále mal pocit, že ešte nezašiel príliš ďaleko, tak sa obrátil na miestnu pizzériu a požiadal šéfkuchára, aby dal na pizzu kiwi.
Žiaľ, šéfkuchár nebol dosť silný na to, aby ho poslal niekam aj s jeho nápadom, a tak sa zrodila táto anomália, ktorá sa bude označovať ako Veľká pizzová kríza v roku roku 2020.
Dobre si zapamätajte aj meno šéfkuchára, ktorý sa svojím pričinením tiež zapísal do temnej histórie: Firat Gultekin. Spoločnosť Firat ešte umocnila toto zlo pridaním zelenej pizzy do svojej ponuky.
Tentokrát to síce diabol vyhral, ale nestrácajme nádej! Stále existuje mnoho klasických ingrediencií, ktorými rozhodne nepokazíte túto taliansku špecialitu, aj keď máme tendencie na ne občas zabúdať.