Až do súdneho dňa potrvajú hádky o tom, či je ananásová pizza diablovým dielom alebo nie. Určite to nerozhodneme my, len podotýkame, že temné sily, ktoré stoja za havajskou pizzou, sa začali opäť hýbať.

A aj tentokrát vieme, komu vďačíme, že nás posunul o krok bližšie k apokalypse. Za tento kulinársky armagedon môže Stellan Johansson, ktorý žije v švédskom Skottorpe.

Príbeh začína tým, že Johansson dostal obrovské množstvo kiwi zo skleníka svojho brata a rozhodol sa zničiť svet gastronómie. Vymyslel množstvo neobvyklých využití pre toto zelené ovocie. Urobil z nich koláče (asi jediný nápad, ktorý neotvára nožík v našom vrecku), zabalil ho do slaniny, obaľoval ho, vyprážal na oleji, ale stále mal pocit, že ešte nezašiel príliš  ďaleko, tak sa obrátil na miestnu pizzériu a požiadal šéfkuchára, aby dal na pizzu kiwi.

Zdroj: Twitter

​Žiaľ, šéfkuchár nebol dosť silný na to, aby ho poslal niekam aj s jeho nápadom, a tak sa zrodila táto anomália, ktorá sa bude označovať ako Veľká pizzová kríza v roku roku 2020.

Dobre si zapamätajte aj meno šéfkuchára, ktorý sa svojím pričinením tiež zapísal do temnej histórie: Firat Gultekin. Spoločnosť Firat ešte umocnila toto zlo pridaním zelenej pizzy do svojej ponuky.

Tentokrát to síce diabol vyhral, ​​ale nestrácajme nádej! Stále existuje mnoho klasických ingrediencií, ktorými rozhodne nepokazíte túto taliansku špecialitu, aj keď máme tendencie na ne občas zabúdať.

Zdroj: Insider